Directoare din Ministerul Tineretului și Sportului, distracţie cu prietenii la Poiana Braşov, decontată pe „protocol”

Sindicatul Național Sport și Tineret dezvăluie pe site-ul său o situaţie care ridică mai multe semne de întrebare, de la un posibil abuz de putere, la cheltuirea nejustificată a banului public.   Potrivit sindcatului, o directoare din Ministerul Tineretului și Sportului ar fi petrecut un weekend la Poiana Brașov, într-unul dintre hotelurile ministerului, alături de prieteni, iar serviciile ar fi fost decontate ca „cheltuieli de protocol”. 

Trecând peste toate interdicțiile și prevederile legale, zilele trecute, la Complexul Sportiv Național Poiana Brașov – Hotel Olimpic, a aterizat Diana Soare, director general MTS. Aceasta, însoțită de niște apropiați, s-a cazat fără nici o restricție, ignorând obligația de a se legitima și a se înregistra la recepție, fără măsurarea temperaturii și completarea documentelor obligatorii. De fapt, nu avea cum să se înregistreze oficial  din moment ce este interzisă cazarea altor persoane în afara sportivilor de lot.

Pentru a fi complet tabloul ilegalităților, doamna director nu a plătit cazarea! Apartamentul prezidențial în care a stat și camera ocupată de cei cu care a venit au fost trecute la capitolul protocol, pentru că „obrazul subțire cu cheltuială se ține!” Ne-am întrebat care este situația financiară a directorului general MTS, de ce nu s-a înregistrat și de ce nu a plătit sejurul la munte, cum de apelează la funcția pe care o are pentru a sta pe gratis la hotel. Declarația de avere a doamnei director este impresionantă, veniturile, conturile bancare în lei și în euro și proprietățile sale nu justifică astfel de practici. Diana Soare a venit de câteva luni în MTS, înainte a fost director general la Ministerului Muncii de unde a primit salarii în anul 2019 în valoare de 134.483 de lei – declarație de avere / document”   , arată Sindicatul Naţional Sport şi Tineret. 

Zilele trecute, în același Hotel Olimpic din CSN Poiana Brașov, au fost cazate echipele de scrimă, fete și băieți, iar unul dintre membrii lotului a fost găsit pozitiv. Imediat hotelul a fost evacuat și toate persoanele care au intrat în contact direct, sportivii și salariații, au fost trimise acasă, în izolare, mai dezvăluie echipa SNTS.

„Ministerul ar fi trebuit să aloce fonduri speciale pentru aceste situații, SNST  a solicitat ca toți salariații care intră în contact cu persoane pozitive la locul de muncă să fie testați pe cheltuiala angajatorului. Veniturile celor din Sport și Tineret sunt prea mici pentru a permite testarea de fiecare dată când se confirmă câte un caz cu care au fost în contact”, mai arată SNTS.

Acum, Sindicatul speră ca ministerul să se sesizeze şi să trimită o echipă de control pentru a verifica această situaţie: 

„Sperăm că se va sesiza Corpul de control al ministrului tineretului și sportului cu privire la aceste abuzuri, la cheltuielile cu cazarea și masa făcute de director și invitații acesteia, dar și cu privire la încălcarea prevederilor Ordinului comun ministrul sănătății / ministrul tineretului și sportului care interzice cazarea. Sunt multe ilegalități în MTS și poate ar trebui început cu etajul 1 unde, în ultimele luni, cei mai mulți au fost prezenți doar pe hârtie. Oricum următorul ministru are de făcut multă curățenie dacă vrea cu adevărat să facă ceva, să schimbe situația în care se află Sportul și Tineretul”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.