FOTO. 1 Decembrie în vremuri de pandemie. Ceremonia din Piaţa Unirii din Braşov a fost mai discretă ca niciodată

Braşovul, la fel ca restul ţării, a avut, în acest an, parte de manifestări discrete cu ocazia Zilei naţionale. Evenimentul care a marcat Ziua naţională a României a avut loc ieri cu un număr strâns de militari, fără public şi doar în prezenţa câtorva oficialităţi, în frunte cu primarul Allen Coliban, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea şi prefectul judeţului, Cătălin Văsii.  

După ce prefectul Cătălin Văsii a prezentat garda de onoare, s-a intonat imnul naţional şi ca în fiecare an, a avut loc şi un serviciu religios, care de această dată a fost unul scurt. La evenimentul găzduit, ca de fiecare dată, de Piaţa Unirii, s-au depus şi câteva coroane de flori şi întâlnirea s-a încheiar relativ repede, fără multe discursuri şi prezentări ca altă dată. Aleşii, în general, au preferat postările online, astfel încât mesajul lor – unul în generalmde solidaritate, să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni.

 

 

„Sărbătorim astăzi, chiar dacă în condiții speciale, Ziua Națională a României. 1 Decembrie 1918 rămâne înscrisă cu litere de aur în istoria noastră ca ziua în care poporul român, având în frunte mari oameni de stat, a desăvârșit Marea Unire, idealul nostru național, pentru care au luptat și s-au jertfit atâtea generații.  Fie ca memoria acestei zile să ne unească din nou, să ne facă mai buni unii cu alții și să ne învețe ce înseamnă a te pune în slujba intereselor majore ale neamului românesc. Cinstim cu recunoștință înaintașii care, cu inteligență, cu mari sacrificii, cu un curaj extraordinar și o voință de nestrămutat, au reușit să întregească țara. În același timp, se cuvine, cred, să luăm aminte la lecția pe care ne-au oferit-o și să o aplicăm și acum, în vremurile complicate pe care le trăim, pentru că este parcă mai actuală decât oricând. Doar împreună, cu patriotism, determinare și responsabilitate, putem demonstra, la rândul nostru, că națiunea română este capabilă să se ridice de fiecare dată mai puternică din încercările prin care trece. La mulți ani brașoveni, la mulți ani români, la mulți ani România!”, a scris prefectul Brașovului pe pagina de Facebook a instituției. 

Oficialii locali şi-au transmis online mesajul către cetăţeni

Şi președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, şi-a transmis pe Facebook, mesajul către braşoveni, cu ocazia zilei naţionale, printr-o postare video.

„România este fiecare dintre noi. Trăim pe aceste tărâmuri, cinstim memoria înaintașilor noștri, muncim cu responsabilitate pentru viitor și ne bucurăm că suntem binecuvântați să trăim aici. România este despre a merge înainte, de a găsi soluții acolo unde unii spun că nu se poate și despre a face mai bine în fiecare zi. Românii sunt un exemplu de solidaritate și demonstrează că împreună se poate”. 

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a spus, tot pe Facebook, că sărbătorește 1 Decembrie „cu gândul către zilele în care vom putea din nou «să dăm mână cu mână, cei cu inima română» și «să-nvârtim hora frăției pe pământul României»”.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.