Încep negocierile pentru guvernare. Primii la cuvânt: PNL, USR PLUS şi UDMR

Reprezentanţii PNL, USR PLUS şi UDMR sunt primii care se întâlnesc azi pentru formarea unei noi coaliţii de guvernământ şi pentru negocierea viitorului Guvern al României. Întâlnirea, care a re loc la Vila Lac, a fost programată de la ora 9.00

Aceast discuţie vine după ce joi, liderii celor trei formaţiuni s-au întâlnit pentru o primă rundă de negocieri.

„Programul de guvernare – va fi o echipă care va negocia programul, echipa politică ce va negocia chestiunile politice, structura Guvernului, poziţiile şi care, evident, va valida programul de guvernare. De asemenea, va exista şi o negociere la nivelul Parlamentului privitoare la comisiile parlamentare, reprezentarea în birourile politice şi o strategie comună de manifestare a acestei majorităţi parlamentare””, declara preşedintele PNL, Ludovic Orban după prima discuţie de joi.

Şi Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, anunţa, tot joi, demararea negocierilor.

„Începând de sâmbătă vom avea discuţii aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL şi UDMR – pornind cu priorităţile programului de guvernare al viitorului Cabinet şi continuând cu structura Guvernului şi structura majorităţii parlamentare. (…) Ne dorim ca aceste discuţii să se finalizeze cât mai repede cu un acord şi, după învestirea noului Parlament, să avem şi noul guvern. În acelaşi timp, suntem hotărâţi să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul şi structura Guvernului şi a viitorului Parlament”, spunea Dan Barna.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, menţiona, la rândul său, că la discuţiile de sâmbătă UDMR va avea propuneri legate de ce trebuie să cuprindă programul de guvernare. Printre acestea, protejarea locurilor de muncă, dezvoltarea economică, investiţii, dar şi protejarea drepturilor minorităţilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.