PSD a „reciclat” câţiva lideri ALDE, care au la activ cel puţin două partide. Marius Dunca: „PSD se îmbogățește cu oameni noi, valoroși”

Mai mulţi membri ai ALDE, care la alegerile locale s-au regăsit pe listele pentru Consiliul Local Braşov sau Consiliul Judeţean au fost „preluaţi” de către PSD Braşov, care anunţă că li s-au alăturat astfel „cei mai importanți și activi oameni din ALDE Brașov”. Printre cei care s-au înscris la PSD se află politicieni care în ultimii ani au trecut prin cel puţin două partide, aşa cum este Laurian Pop sau Dragoş Tohănean.

 „Sunt mândru de faptul că PSD se îmbogățește cu oameni noi, valoroși. Echipei PSD i se alătură persoane atât cu experiență profesională, dar și cu maturitate politică. Peste 100 de oameni minunați de la ALDE ni s-au alăturat”, a declarat Marius Dunca, candidat PSD Brașov la Senat.

 

Laurian Pop este primul membru ALDE Braşov, anunţat de PSD, ca noutate în filiala judeţeană. Este vorba despre secretarul coordonator și vicepreședinte al Organizației Județene ALDE Brașov, care înainte de a fi liberal-democrat a fost şi secretar general al UNPR Braşov. În 2016, acelaşi Laurian Pop candida la Senat din partea PMP, pe poziţia nr. 2 pe listă, după colaborarea Mişcării Populare cu „progresiştii”.

„Sunt sigur că vă întrebați de ce am părăsit această alianță. Ne-am dat seama în această ultimă lună că în această mare familie, Pro România-ALDE, noi suntem copiii nedoriți. Nu se discută despre proiecte în această perioadă dificilă pe care o traversează țara noastră. De ce PSD? Sunt cel puțin 100 de motive care stau în cele 100 de lucruri bune făcute de guvernarea PSD-ALDE: relaxări fiscale, creșteri de salarii, pensii, etc. Să nu uităm că, în timpul guvernării PSD-ALDE, prin PNDL, în județul Brașov, s-au realizat finanțări importante în comunitățile locale care au avut nevoie de resurse pentru a dezvolta rețele de apă, canalizare, stații de epurare, drumuri, poduri, grădinițe, școli. S-au făcut investiții masive și în sănătate.  Cred în proiectul Brașov 2024, la care sunt convins că vom aduce un mare plus”, a declarat Laurian Pop.

De asemenea, PSD anunţă că s-a alăturat partidului un alt membru ALDE: Preda Constantin Emanuel, președinte al Organizației Municipale și vicepreședinte la Organizația Județeană, care îţi motivează mişcarea prin faptul că pesediştii au aceeaşi viziune ca şi el, legat de dezvoltarea municipiului Braşov.

Dragoş Tohănean, de la PLUS, la PNL, ALDE şi PSD în doar câteva luni

Dragoș Tohănean, vicepreședinte la Organizația Municipală a trecut şi el la PSD Braşov, alături de , Mada Cirpian, vicepreședinte la Organizația Municipală. Tohănea a avut, în ultimele luni, un traseu mai lung pe la organizaţiile locale ale unor partide. O scurtă perioadă a fost la PLUS, după care a încercat să se alăture PNL, ajungând în final la ALDE, de unde a şi candidat pe listele pentru Consiliul Judeţean.

„Am stabilit o viziune clară pentru 2024, proiecte clar definite și în zona de educație și în zona de digitalizare. Focusul va fi pe dezvoltarea unei strategii la nivel local, la nivelul orașului Brașov, urmând principiul unui oraș smart. Vorbim de o comunicare între mediul privat – mediul economic-primărie. Este vitală transparența licitațiilor publice”, a declarat Dragoș Tohănean, cadru didactic asociat la Universitatea Transilvania, care s-a transformat aproape peste noapte din liberal în social-democrat.

„Sunt jurist de profesie, dar am avut afaceri deschise în HoReCa. Guvernul Orban a îngenuncheat HoReCa. Tot ce s-a făcut în timpul guvernării PSD și aici mă refer la TVA în turism de 5%, vouchere de vacanță, se năruie. Trebuie să facem ceva! Vorbim de 400.000 de angajații care lucrează în HoReCa. Acest domeniu contribuie cu 5% la PIB-ul României. Sunt un om al faptelor, nu al vorbelor!” a declarat Mada Ciprian.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.