Încă cinci accidente în Poiana Brașov: patru schiori și un „pieton”. Ce le transmit salvamontiștii celor care se plimbă pe domeniul schiabil

Foto: Salvamont Poiana Brașov
În a doua zi în care pe pârtiile din Poiana Brașov se poate schia, respectiv 2 ianuarie, salvatorii de la Salvamont Poiana Brașov au intervenit în 5 cazuri în care turiștii s-au accidentat. Reprezentanții Salvamont Poiana Brașov au precizat că patru persoanele au suferit traumatisme la nivelul membrelor superioare, iar o persoană la nivelul coloanei.
 
„Într-unul dintre cazuri turistul cobora pe picioare de pe masiv, moment în care a alunecat pe o porțiune de pârtie închisă, acoperită cu zăpadă”, au precizat salvamontiștii. 
 
Aceștia au reamintit că zăpada cu care sunt acoperite pârtiile la acest moment este în cea mai mare parte artificială și are o consistență foarte dură, oferind aderență foarte scăzută.
 
„Dacă alegeți să faceți plimbări pe masiv, vă recomandăm să folosiți traseele marcate și nicidecum pârtiile de schi. În cazul în care traseul montan traversează pârtia, sau are părți comune cu aceasta, asigurați-vă întotdeauna din amonte pentru a nu încurca schiorii. În aceste zone deplasați-vă doar când aveți cale liberă și doar pe margine, în sir indian, ocupând o zonă cât mai mică a pârtiei”, a recomandat Salvamont Poiana Brașov. 

Atenție la echipament!

Chiar dacă salvamontiștii nu făcut referire la echipament, pentru o tură în Postăvarul, amatorii de drumeții ar trebui să își completeze echipamentul cu o pereche de crampoane (mai sunt cunoscute sub denumirea de „pisici” , care au dinți metalici cu lungime de aproximativ 10 mm – 15 mm), care pot face față destul de bine pe zăpada de pe pârtiile de schi.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.