De astăzi, brașovenii se pot vaccina cu Astra Zeneca, la centrul de vaccinare din Tractorul. Capacitatea de vaccinare în Brașov va fi mărită la jumătatea lunii viitoare

Primarul Brașovului, Allen Coliban, viceprimarul municipiului, Flavia Boghiu, dar și directorul Direcția de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau, au inaugurat luni dimineața centrul de vaccinare de pe strada Gloriei nr. 13 din cartierul brașovean Tractorul, la fostul punct termic. La acest centru se vor face vaccinuri AstraZeneca și sunt funcționale două fluxuri, ceea ce înseamnă o capacitate de 120 de doze pe zi.  

La centrul de pe strada Gloriei se vor putea vaccina persoanele incluse în etapa a II-a de vaccinare care au vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani. Programarea persoanelor care se încadrează în etapa a II-a se face pe platforma online disponibilă la nivel național, programare.vaccinare-covid.gov.ro, de la caz la caz, fie de către angajatorul persoanelor doritoare, fie de către persoana doritoare, fie de către medicul de familie, fie de către copiii beneficiarilor – dacă vorbim de persoane în vârstă – sau de Direcția de Asistență Socială, pentru cei care au nevoie de asistență în acest sens.

Odată cu programarea în platformă, se face automat și programarea la rapel, adică venirea la cea de-a doua doză de vaccin, la 21 de zile, în cazul vaccinului Pfizer, 28 de zile în cazul vaccinului Moderna și 8 săptămâni în cazul vaccinului AstraZeneca.

Centrul de la Sala Sporturilor ar putea fi deschis la jumătatea lunii viitoare

Potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, centrul de pe strada Gloriei este unul dintre cele 4 planificate pentru etapa a doua de vaccinare din Brașov, cu un total de 16 puncte de vaccinare. Primele două au fost deschise la jumătatea lunii ianuarie la CATTIA și Centru Persoane Vârstnice (la ambele fiind folosite dozele de la Pfizer și Moderna). Capacitatea totală a celor trei centre funcționale este de 420 de doze pe zi. Cel de-al IV-lea centru, cel de la Sala Sporturilor va fi deschis în funcție de numărul de vaccinuri alocate de Ministerul Sănătății municipiului Brașov (deocamdată nu a fost anunțat ce vaccinuri se vor folosi la acest centru). Conform declarației reprezentantei DSP Brașov,  numărul fluxurilor de vaccinare din municipiul Brașov se va face la jumătatea lunii martie. 

Pe lângă cele patru centre de vaccinare, un al cincilea, la fostul cinematograf  Popular, va putea fi pregătit dacă va fi necesar. 

 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.