„Perdele verzi” pe marginea DJ103 Bod – Sânpetru și DJ103A Brașov – Tărlungeni

Consiliul Județean Brașov vrea să creeze o perdea verde pe două drumuri județene, respectiv DJ 103 Bod – Sânpetru și DJ 103A Brașov – Tărlungeni. Pentru asta, administrația județeană a primit, cu titlu gratuit, de la o firmă de profil, proiectul pentru realizarea acestei perdele verzi.

Potrivit vicepreședntetului Consiliului Județean, Șerban Todorică, proiectul ar putea fi pus în aplicare relativ rapid pe cele două drumuri județene, având în vedere că acestea nu prezintă probleme din punct de vedere al statutului juridic al terenurilor de pe margine. Perdelele verzi de pe cele două artere ar urma să aibă rolul unor bariere împotriva poluării. Ele vor avea o lățime de aproximativ un metru și vor separa drumurile de acele zone unde Consiliul Județean are în vedere amenajarae unor piste de biciclete.

Pentru realizarea perdelelor verzi de pe marginea drumului sunt luați în calcul puieți de arbori și arbuști din cel puțin 15 specii. Primele rezultate din punct de vedere ar reducerii polurii ar urma să se vadă în cel puțin trei ani, pentru ca după aproximativ 15/20 de ani, pe marginea drumurilor să fie ca o mica pădure. „Este o structură cu mai multe etaje, unde speciile își ocupă locurile pe mai multe niveluri de vegetație. Perdeaua verde astfel structurată oferă multe beneficii sub forma serviciilor ecosistemice”, se arată în proiectul pus la dispoziția Consiliului Județean.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.