Mașini dezmembrate în curți sau pe marginea drumului, componente incendiate. Garda de Mediu Brașov a împărțit amenzi după o descindere în Tărlungeni

Modul în care se dezmembrează mașinile scoase din un la mai multe „ateliere” din Tărlungeni a intrat în colimatorul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Brașov (GNM – CJ), iar în urma controalelor au fost aplicate șase amenzi, cu o valoare totală de 21.000 de lei. 
Controalele de la Tărlungeni fost făcute de echipe mixte, formate din comisari de mediu, polițiști de la IPJ Brașov și agenți ai Poliției Locale Tărlungeni. 
 
Ce probleme au fost descoperite: 
 
  • incinerarea unor componente auto de către persoane fizice neautorizate din punct de vedere al protecției mediului; 
  • activități desfășurate în locuri neautorizate (curți sau marginea drumului). 

După dezmembrarea vehiculelor, părțile reciclabile erau valorificate. 

 
„GNM CJ Brașov va efectua în continuare acțiuni în vederea combaterii gestionării necorespunzătoare a vehiculelor scoase din uz (VSU – n.r.) precum și a lipsei actelor de reglementare din punct de vedere mediu cât și a spațiilor special amenajate în acest sens. Aceste acțiuni vizează inclusiv trasabilitatea acestor tipuri de deseuri (vehicule scoase din uz) până la centrele autorizate pentru colectare și tratare”, a anunțat Garda de Mediu Brașov.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.