Președintele Patronatului Medicilor de Familie Brașov atrage atenţia: „Se pare că pentru mulţi, vaccinarea devine doar o afacere”/ Cazul unui cabinet privat

Un cabinet privat care a primit autorizația de a deschide un centru de vaccinare a început campania de recrutare a personalului. Situația a fost prezentată de președintele Patronatului Medicilor de Familie Brașov, Ana Sestacova, printr-o postare pe rețelele de socializare.

„La ora 01.22 (joi dimineața – n.r.) eu și mulți alți colegi din Braşov au primit o adresă pe mail, prin care o societate, care a obținut autorizatia de a deschide un centru de vaccinare, angajează medici de familie dar și medici specialiști”.

Cu această cazie, Ana Sestacova a a atras atenţia că sumele oferite pentru medici, asistenţi şi registratori de către respectivul cabinet „sunt sub tarifele menționate în ordinul Ministerului Sănătății”.

„Se pare ca pentru mulți și vaccinarea devine doar o afacere”.

Tarifele oficiale pentru serviciile oferite de medici, asistenţi şi registratori în centrele de vaccinare, şi decondate din bani publici sunt următoarele:

  • 90 lei/oră pentru medici;
  • 45 lei/oră pentru asistenți medicali;
  • 20 lei/oră pentru registratori

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.