Site-ul DSP Braşov, în „comă”, chiar în prima zi în care trebuie să furnizeze cifrele COVID pentru noile restricţii pe localităţi

În ziua în care ar trebui să intre în vigoare noile restricţii în funcţie de incidenţa COVID-19 pe localităţi, site-ul DSP Braşov a picat. Tot ceea ce arată site-ul, în zona cifrelor de COVID-19, se încarcă extrem de greu. Se poate vedea, la prânz, doar incidenţa medie pe întreg judeţul, în ultimele 14 zile: 5,02 cazuri la mie, în creştere faţă de ieri, când se înregistra o incidenţă de 4,98 de cazuri la mie.

La pagina care ar trebui să arate incidenţa cumulată, pe ultimele 14 localităţi, pe fiecare localitate în parte, platforma DSP Braşov arată un mesaj hilar: „Hopa! Această pagină nu poate fi găsită”.

Reamintim că, în conformitate cu hotărârea luată ieri de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, localităţile cu o incidenţă de peste 4 cazuri la 1000 de lcouitori sunt obligate să introducă starea de „carantină de weekend” de vineri până duminică, cu magazinele închise de la ora 18.00 şi circulaţia restricţionată după ora 20.00. Localităţile cu incidenţă de peste 7,5 cazuri la mie vor lua aceste măsuri în toate zilele săptămânii.

Conform cifrelor de ieri, 11 localităţi, printre care şi municipiul Braşov, se aflau în prima situaţie, iar una, respectiv Sânpetru, în cea de a doua situaţie.

Noile restricții aprobate de CNSU. 11 localităţi din judeţul Braşov intră în „carantina de weekend”

Deocamdată însă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care ar trebui să constate oficial incidenţa din fiecare localitate şi să emită hotărârea instituţională de aplicare a măsurilor, nu a transmis public nicio decizie, astfel că cetăţenii din localităţile vizate de „carantina de weekend” sau carantina din fiecare zi a săptămânii nu ştiu exact ce au de făcut. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.