O brașoveancă cere „desecretizarea” scrisorilor lui Dracula din Arhivele Brașov: expunerea lor ar aduce bani la bugetul local

 Una dintre brașovencele care a participat la dezbaterea publică  privind bugetarea participativă ce s-a desfășurat vineri la Aro Palace a venit cu o idee inedită de proiect. Femeia, istoric de profesie, spune că în timpul unor cercetări la Arhivele Naționale din Brașov a descoperit aproximativ 25 de scrisori ale lui Vlad Țepeș, unele dintre ele scrise chiar de mâna lui.



Problema, a continuat ea, este că aceste documente sunt greu accesibile publicului larg. 

„Consider că aceste scrisori care se găsesc la Arhivele Brașov, ce aparține Ministerului Afacerilor Interne. Aceste scrisori sunt digitalizate. Am solicitat Arhivelor Naționale să îmi permită să le descarc la o rezoluţie bună, însă mi s-a solicitat suma de 300 de lei, taxă pe care să o plătesc către Poliția Brașov, asta pentru a vedea scrisorile lui Vlad Țepeș – Dracula. Cred că această anomalie ar trebui rezolvată printr-o lege cât mai rapidă. Soluţia ar fi trecerea documentației medievale din jurisdicția Ministerului Afacerilor Interne în cea a Ministerului Culturii și prezentarea ei în muzee. Propunerea mea este înființarea unui muzeu al scrisorilor lui Dracula, care, mai mult ca sigur, va aduce venituri consistente la bugetul local al Braşovului”, a argumentat brașoveanca.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.