Șapte proiecte propuse de brașoveni prin bugetarea participativă au primit bani de la bugetul local. Un alt proiect este în stand-by din cauza coronavirusului

Stabilite încă din 10 iunie, șapte dintre cele opt proiecte votate de brașoveni prin Programul de bugetare participativă au primit bani de la bugetul local. Astfel, vineri, în ședința de plen, prin rectificarea bugetului, de la Consiliul Local a fost alocată suma totală de 2.240.000 lei, cu tot cu TVA pentru finanțarea programului.

Alocarea este mai mare decât estimarea de la începutul anului, când Primăria Brașov a anunțat pentru acest program este disponibilă suma de 2.000.000 de lei, astfel că pentru a acoperi diferența, aleșii locali au apelat la fondul de rezervă.

Pe de altă parte, dintre cele opt proiecte, pentru unul nu a fost alocată o sumă de la bugetul local. Este vorba despre proiectul Program de educație rutieră pentru învățământul preuniversitar”, cu o valoare estimată de 50.000 euro, însă nu poate fi implementat momentan, din cauza pandemiei de coronavirus. 

„Fondurile sunt prevăzute în fondul de rezervă, urmând a fi alocate proiectului în funcție de evoluția situației privind desfășurarea activității în școli”, se arată în documentația hotărârii de Consiliu Local prin care a fost aprobată rectificarea bugetului.

Ce sume au fost alocate de la bugetul local pentru cele șapte proiecte:

  • Proiectul „Sportul înseamnă integrare” (adaptarea pentru persoanele cu dizabilități a sălii de sport a fostului Liceu Astra de pe strada Paneselelor) – cu o valoare estimată de 100.000 euro – a primit de la bugetul local suma de 484.000 lei. De altfel, la acest proiect au și început lucrările.
  • Proiectul „Salvatori pentru orașul nostru” (achiziția de echipamente pentru voluntarii SMURD și pentru voluntarii pompieri) – cu o valoare estimată de 93.000 euro – a primit de la bugetul local suma de 311.000 lei.
  • Proiectul „Gard viu pentru viață” (plantarea unei bariere verzi de gard viu pe Calea București și Bulevardul Saturn) – cu o valoare estimată de 50.000 de euro – a primit de la bugetul local 227.000 lei.
  • Proiectul „Joc urban în centrul istoric” (amplasarea unor locuri de joacă temporare în Centrul istoric al Brașovului) – cu o valoare estimată de 10.000 euro – a primit de la bugetul local suma de 50.000 lei.
  • Proiectul „Reamenajarea terenului de fotbal (sintetic) din curtea Școlii nr. 1” (reabilitare a terenului de fotbal de la această unitate de învățământ) – cu o valoare estimată de 50.000 de euro – a primit de la bugetul local suma de 210.000 lei.
  • Proiectul „City Trees” (amplasarea unor panouri cu mușchi vegetali în zonele poluate din oraș ) – cu o valoare estimată de 100.000 euro- a primit de la bugetul local o alocare de 484.000 lei.
  •  Proiectul „Brașov – orașul porților deschise – program pilot de amenajare a 4 curți în Centrul Istoric” (reabilitarea a patru curți din Centrul istoric și transformarea lor în obiective turistice) – cu o valoare estimată de 100.000 de euro – a primit de la bugetul local suma de 474.000 lei.

Banii pentru aceste proiecte nu sunt virați solicitanților ci investițiile sunt realizate de Primăria Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.