VIDEO. Protest de 5 zile la Primăria Braşov. Sora eroului martir Nicuşor Vlase cere monumentul promis eroilor Revoluţiei din ’89: „Anul trecut erau bani în buget, acum ni se spune că trebuie concurs de soluţii”

Sora eroului martir Nicuşor Vlase, ucis în decembrie 1989 la Brașov protestează zilnic în fața Primăriei, începând de luni, încercând să determine Municipalitatea să respecte promisiunea de a amenaja un monument dedicat eroilor Revoluției. Ieri, Ioana Ortensia Vlase se afla tot în fața Primăriei, după mai multe zile în care spune că a fost ignorată de autorități.

Familia lui Nicolae Vlase a propus încă de anul trecut un monument în centrul orașului, lângă mormintele eroilor din Decembrie 1989. Propunerea, care include și o machetă a monumentului propus, realizată de sculptorul brașovean Marius Necșoi, era anul trecut parte dintr-o proiect pe care familia Vlase l-a înregistrat la Primărie. Acest proiect avea în vedere inclusiv o reabilitare a cimitirului eroilor, din centrul orașului, lângă Teatrul Sică Alexandrescu. 

Detalii AICI:

FOTO. Monument dedicat Revoluției din 1989, la Brașov. Mama unuia dintre cei care au pierit atunci a făcut proiectul și speră să obțină o finanțare locală prin bugetarea participativă

 

Anul trecut, proiectul a reușit să atragă în sfârșit atenția Primăriei, după multe încercări începute în 2014, însă, depus pe Programul de bugetare participativă, nu a reușit să obţină suficiente voturi pentru a intra la finanțare. Fostul primar, George Scripcaru, a promis atunci că monumentul va fi totuși amenajat. Mai nou însă, proiectul s-a întors în stadiul inițial, pentru că noua administrație pare să aibă o nouă viziune.

În acest context, sora lui Nicușor Vlase cere acum autorităților locale să își îndrepte din nou atenția spre acest proiect și protestează de mai multe zile în fața primărei pentru a-și susține punctul de vedere. Ea spune că anul trecut, suma necesară fusese prinsă în buget, dar în acest an nu.  (Vezi VIDEO).

Protestul ei a început luni şi se desfăşoară zilnic, în faţa Primăriei, la intrarea dinspre intrarea primarului (cea dinspre Modarom). 

Primăria are în buget în acest an 1,4 milioane de lei pentru monumente, conform informaţiilor de pe brasovcity.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.