Alevia retrage o serie de suplimente nutritive din cauza contaminării cu oxid de etilenă

Compania Alevia anunţă retragerea de pe piaţă a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul dintre furnizorii săi, care a precizat că în compoziţia carbonatului de calciu şi carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă peste limitele permise de reglementările în vigoare.
Loturile de produse retrase se regăsesc pe site-ul companiei.
 
„Alevia a respectat toate procedurile şi normele de siguranţă în vigoare pentru producţia de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia. Alevia colaborează în prezent atât cu autorităţile competente, cât şi cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toţi consumatorii sunt informaţi de rechemare”, se menţionează într-un comunicat de presă. 
 
Potrivit sursei citate, persoanele care au achiziţionat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat şi vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10.09.2021.
 
Totodată, Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dacă este depăşită limita legală de oxid de etilenă pentru acestea.
 
Celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme, dă asigurări compania.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.