Primăria Brașov va trebui să plătească mai mult pentru două investiții la școli, după ce s-au scumpit materialele de construcții

Aflat încă de acum doi ani pe lista de investiți a Primăriei Brașov, proiectul de extindere a Școlii Gimnaziale nr. 30 este programat să înceapă în acest an, însă costurile vor fi mai mari. Astfel, în ședința de plen de joi a Consiliului Local Brașov va fi dezbătut un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți acestui obiectiv. 

Conform proiectului, valoarea investiției este estimată la 7.062.958 lei inclusiv TVA. În urmă cu doi ani, când aleșii locali au aprobat pentru prima dată indicatorii tehnico economici, valoarea lucrărilor era estimată la 6.334.554 lei, cu tot cu TVA. În documentația aferentă proiectului de hotărâre se arată că valoarea a crescut din cauza majorării prețurilor la materii prime și la materialele de construcții. 

Tot în ședința de joi va fi dezbătut și un proiect  de hotărârea privind majorarea valorii lucrărilor necesare autorizării ISU la Școala Gimnazială nr. 6. Astfel, dacă în luna iunie a acestui an, valoarea proiectului era estimată la 537.415 lei, cu tot cu TVA,  în proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut mâine de aleși, investiția este estimată la 655.285 lei, cu tot cu TVA.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.