Un director al unei multinaţionale fast-food din Brașov a fost arestat pentru trafc de minore şi de persoane. Recruta fete venite să se angajeze la restaurant şi le trimitea să se prostitueze

Un bărbat din Brasov, aparent director al unui lanț fast-food internaţional foarte cunoscut, este acuzat de trafic de minori și de persoane. Bărbatul de 34 de ani profita de funcția deținută, promitea victimelor un loc de muncă în cadrul companiei și astfel reușea să racoleze tinere, pe care ulterior le obliga să se prostitueze.

Fetele erau recrutate prin intermediul unor anunțuri de angajare. Acestea proveneau din familii defavorizate, își doreau să se angajeze și erau dispuse să facă orice sacrificiu pentru a primi un loc de muncă. Bărbatul a fost arestat pe 2 august, la dosarul lui fiind menționate cinci victime, trei dintre ele minore. Ca să facă rost de clienți pentru tinere, directorul posta anunțuri pe site-uri de profil, iar după aceea încasa jumătate din profit.

„La începutul lunii aprilie 2021 lucrătorii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O Brașov, Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane s-au sesizat în legătură faptul că o persoană de sex masculin are preocupări pe linia traficului de minori și traficului de persoane. În acest sens a fost declinat un dosar penal către unitatea de parchet competentă respectiv DIICOT Serviciul Teritorial Brașov. Din actele de cercetare efectuate în cauză a rezultat faptul că persoana de sex masculin în vârstă de 34 de ani care a deținut o funcție de conducere în cadrul unei multinaționale, a recrutat personal de sex feminin prin intermediul anunțurilor postate pe site-uri dar și în legătură cu diferite interviuri de angajare care au fost susținute de mai multe tinere. În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana vizată a racolat trei minore cu vârstele de 15, 16 și 17 ani în vederea exploatării prin obligarea la practicarea prostituției”, a declarat un oficial DIICOT.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.