FOTO. Braşoveanul Emil Dima, la prima victorie ca ciclist profesionist, în etapa din Poiana Braşov a Turului României

Ciclistul braşovean Emil DIMA, de la singura echipă continentală românească, Giotti Victoria Savini Due, și-a adjudecat victoria de etapă, motivat și de energia pe care a primit-o la Cristian, orașul său natal, unde oamenii au ieșit în număr mare la drum, să întâmpine plutonul. Mulțumită acestei victorii, Emil a urcat patru locuri în clasamentul general, de pe poziția 12, pe poziția 8.

Al doilea a trecut linia de sosire în etapa 3 Patryk STOSZ, de la Voster ATS Team (care are victorie de etapă la Deva), iar pe locurile trei și patru au terminat Eduardo SEPULVEDA, respectiv Daniel MUÑOZ, de la Androni Giocattoli Sidermec.

Însă tricoul galben a ajuns pe umerii ciclistului care a trecut al cincilea linia de sosire. Jakub KACZMAREK și colegii săi de la Mazowsze Serce Polski au pus în practică o strategie perfectă: au avut un om în evadare, iar în pluton au atacat mereu, pentru a destabiliza echipa liderului din clasamentul general, Serghei ȚVETCOV, care a controlat cursa. Serghei ȚVETCOV a terminat pe locul 11 etapa și a pierdut tricoul galben, dar se află la doar șase secunde de lider, o diferență pe care un campion național la proba de fond și contratimp ar putea să o surmonteze. Și Daniel CRISTA a pierdut tricoul roșu de lider în clasamentul pe puncte în favoarea lui Patryk STOSZ, care are un avans de șapte puncte în fața românului.

De remarcat că veteranul cursei, italianul Davide REBELLIN (50 de ani), de la echipa WORK SERVICE MARCHIOL DINATEK, care se află pe locul 7 și clasamentul general, a terminat al șaselea etapa de la Poiana Brașov, păstrându-și locul la general.

La finalul etapei 3, după calcularea punctelor și a secundelor de bonificație acordate la sprinturile și cățărările de pe traseu, tricourile distinctive au fost acordate următorilor cicliști:

  • Tricoul Galben de lider în clasamentul general – Jakub KACZMAREK, Mazowsze Serce Polski
  • Tricoul Roșu, de lider în clasamentul pe puncte – Patryk STOSZ, Voster ATS Team
  • Tricoul Verde, de lider în clasamentul cățărătorilor – Jakub KACKMAREK, Mazowsze Serce Polski
  • Tricoul Alb, de lider în clasamentul U23 – Maksym BILYI, D’Amico UM Tools
  • Tricoul Albastru de lider în clasamentul românilor – Emil DIMA, Giotti Victoria Savini Due.

 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO. Braşoveanul Emil Dima, la prima victorie ca ciclist profesionist, în etapa din Poiana Braşov a Turului României – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.