Codlea va avea, în sfârșit, o creșă publică. Vestea este bună dar numai pentru cei care își „proiecteaza” copiii acum

La Codlea se va construi, în sfârșit, o creșă publică. În oraș nu există așa ceva, iar părinții sunt nevoiți acum să își ducă copiii acum la creșe particulare sau să îi lase în grija bunicilor. Vestea este bună, dar numai pentru tinerii care acum se gândesc să facă un copil. 

Un studiu realizat împreună cu Universitatea Transilvania arată că este nevoie de cel puțin 100 de locuri într-o viitoare creșă la Codlea. Primăria promite acum că aceste locuri vor apărea într-o creșă publică nouă, care va fi construită în doi ani.  „Creşa va fi construită lângă Liceul Teoretic”, a spus viceprimarul Mihai Cîmpeanu.

Municipiul Codlea a obținut o fințare de la Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și are 6,7 milioane de lei pentru a face investiția. În următoarele patru luni va fi făcut studiul de fezabilitate și proiectul tehnic ce vor arăta exact cât va costa creșa. În baza SF-ului, Primăria Codlea va scoate la licitație contractul pentru execuția lucrărilor, care ar trebui să fie gata în 24 de luni de la emiterea ordinului de începere. 

Dacă acest contract va fi atribuit în prima parte a anului viitor, probabil în 2019 va fi gata, cu condiția ca totul să meargă „la program”, fără contestații și întreruperi. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.