Încă o ursoaică cu pui, care bântuia prin Şchei, a fost prinsă şi relocată. În aceeaşi zonă, alţi 3 urşi adulţi sunt sub observaţie

Imagine cu rol de ilustrare

În cursul nopții trecute (12-13 octombrie), în zona străzii Nisipului de Sus a fost capturată și tranchilizată ce de-a doua ursoaică cu pui, care în mod frecvent intra în oraș, în zona cartierului Șchei. Este vorba de un exemplar de aproximativ 5 ani, care cântărește 130-140 kg. Cei trei pui au în jur de 7 luni și cântăresc aproximativ 20 de kilograme fiecare. După măsurarea și cântărirea celor patru animale capturate, întreaga familie de urși a fost relocată. 

Este cea de a doua ursoaică capturată în această zonă și relocată în ultima săptămână. În zona cartierului Șchei, zona în care sunt semnalate cele mai multe incidente, mai ales că urșii intră și în curțile și grădinile cetățenilor, Municipalitatea mai monitorizează încă o ursoaică cu trei pui, o ursoaică cu doi pui și doi masculi. 

Citeşte şi  VIDEO. Ursoaica cu pui din zona Stejăriș s-a lăsat prinsă. Ea a fost mutată la mare distanță de Brașov  

Primăria Braşov vrea să cumpere două capcane proprii pentru prinderea şi tranchilizarea urşilor

Primăria Brașov a demarat și procedura de achiziție a echipamentelor și materialelor necesare pentru monitorizarea, capturarea și relocarea urșilor care intră frecvent în oraș. Municipalitatea dispune, în acest moment, de 3 camere cu termoviziune, 4 lanterne de mare putere și 8 spray-uri antiurs, iar săptămâna viitoare, Primăria Brașov va semna contractul de achiziție a două capcane pentru capturarea și transportul urșilor. Până în prezent, municipalitatea utilizează capcanele puse la dispoziție de INCDS.

În urmă cu trei săptămâni, primarul Brașovului, Allen Coliban, a luat decizia, în urma numeroaselor sesizări, de a amplasa în zona cartierului Șchei două capcane pentru capturarea urșilor care intră frecvent în oraș, în vederea tranchilizării lor, și ulterior, relocării la distanță de oraș. Decizia de a amplasa capcane s-a făcut în urma recomandărilor primite de la specialiștii de la INCDS (fostul ICAS), conform cărora, în cazul în care ursul este tranchilizat liber, între momentul tranchilizării și momentul în care adoarme el poate ataca oameni. Astfel, după intrarea în cușcă, ursul este tranchilizat și este relocat.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.