De azi, şcoală cu prezenţă fizică şi acolo unde rata de infectare este sub 3 la mie, indiferent de procentul de vaccinare

De luni orele se desfășoară cu prezență fizică acolo unde rata de infectare este de sub 3 la mie, chiar dacă rata de vaccinare a personalului nu atinge pragul de 60%, așa cum se prevede acum, potrivit ordinului comun privind funcționarea școlilor și grădinițelor emis de Ministerul Educației și publicat în MOf.

Se va lua în considerare rata de infectare din ziua de vineri pentru săptămâna ce urmează.   

Situaţia şcolilor, în judeţul Braşov, AICI. 

Ministerul Sănătății a transmis o nouă instrucțiune legată şi de testele pe bază de salivă, care vor fi administrate fie acasă de părinții elevilor, înainte de școală, fie la școală, de către cei responsabili. Testele se vor face de două ori pe săptămâna, în zilele de luni și joi.

Testele cu salivă ar urma să ajungă în școli săptămâna viitoare, potrivit ministrului Educației, însă nu se știe încă o dată clară.

Un procent de 94% dintre profesori nu se simt confortabil să facă teste COVID-19 pe bază de salivă elevilor, la clasă, conform unui sondaj realizat de Fundaţia World Vision România, în care trei sferturi dintre respondenți predau în mediul rural. 

 
Ministerul Educației a precizat joi că elevilor li se vor înmâna vineri două teste pentru săptămâna ce urmează, indiferent dacă se vor face la școală sau acasă. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.