De luni, aproape 72% din școli vor face cursuri în format fizic

La nivel național, 71,86% din școli vor funcționa în săptămâna 15-19 noiambrie în format fizic, cu activitate față în față, în timp ce 27,8% din școli își vor desfășura activitatea integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%, arată Ministerul Educației. 
 
Potrivit centralizării datelor raportate de inspectoratele școlare județene, în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021, unitățile de învățământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive școlare, vor funcționa astfel: 
 
  • Număr unități cu activitate față în față: 12.882 (71,86%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%: 4.983 (27,8%);
  • Număr unități cu activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 55 (0,31%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 6 (0,03%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (anchetă DSP, hotărâre CJSU).  
Începând de vineri a intervenit o schimbare în cadrul procesului de raportare a ratei de vaccinare din școli și grădinițe, așa încât să se ia în considerare, spre exemplu, și grădinițele ca unități de sine stătătoare, iar acestea să nu depindă de rata de vaccinare a unității mari la care este arondată, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion.  
 

„Săptămâna viitoare, cursurile în unităţile de învăţământ preuniversitar se vor desfăşura în aceleaşi condiţii în care au început după vacanţă, cu mici reglaje necesare după prima săptămână şi constatate la nivelul ministerului şi am să dau un singur exemplu. Ştiţi bine că luăm în calcul rata de vaccinare la nivelul unităţii, însă, de săptămâna viitoare, am permis unităţilor şcolare să facă şi separat, pe structuri arondate.  Numărul de structuri arondate este aproximativ de trei ori mai mare decât numărul unităţilor de învăţământ cu o personalitate juridică, astfel încât, dacă într-o comună, o grădiniţă, de exemplu, care are trei angajaţi, depăşeşte rata de 60% de vaccinare, ea poate funcţiona, chiar dacă la nivelul întregii unităţi cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit,” a afirmat Sorin Ion, potrivit Agerpres.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.