FOTO&VIDEO. Aeroportul Braşov-Ghimbav văzut de la înălţime. Pista, terminalul şi drumul de acces sunt gata. Întregul proiect ar putea fi finalizat până la sfârşitul anului viitor

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a vizitat amplasamentul Aeroportului Internaţional Braşov pentru a vedea la faţa locului, dar şi de la înălţime, în ce fază a ajuns construirea obiectelor care compun infrastructura aeroportuară. În prezent sunt finalizate lucrările la pistă, terminal și drumul de acces. Iar președintele CJ spune că la finalul anului viitor, proiectul ar putea fi gata, în ciuda blocajelor de care a avut parte în ultimele luni. 

„Şantierele sunt într-o evoluţie continuă şi într-un progres bun. Avem două contracte care astăzi sunt în implementare: pe de o parte sunt cele şapte obiecte – remiza PSI, clădirea energetică, porţile de control acces, gospodăria de apă, drumul tehnologic, drumul de acces spre aeroport şi parcarea din faţa terminalului (foto jos), iar pe de altă parte avem în lucru sistemul de televiziune cu circuit închis, devierea canalului Besălcin, drumul perimetral şi gardul amplasamentului. Anul trecut am fost nevoiţi să reziliem un contract de lucrări, deoarece a avut un progres foarte lent, de doar 12%, şi a trebuit să reluăm procedura de achiziţie. În momentul de faţă vă pot asigura că toate lucrările pe care le-am contractat sunt în grafic”, a spus şeful administraţiei judeţene. 

El a menţionat că în această perioadă Consiliul Judeţean desfăşoară achiziţia pentru tot ce înseamnă echipamentele de radionavigaţie, o etapă de lucru obligatoriu de parcurs pentru funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov. 

„Suntem în etapa de evaluare tehnică a singurei oferte depuse, după care urmează evaluarea din punct de vedere economic şi raportul final al procedurii. Ne-am propus ca împreună cu reprezentanţii ROMATSA, care ne ajută în procedurile de evaluare, precum şi cu specialiştii firmei care va furniza echipamentele de radionavigaţie să realizăm un grafic de implementare a serviciilor de navigaţie aeriană şi să putem comunica într-un timp cât mai scurt data exactă la care se va putea decola şi ateriza pe Aeroportul Braşov”, a spus şeful administraţiei judeţene.  

Preşedintele CJ a survolat amplasamentul Aeroportului de la Ghimbav (VIDEO AICI) şi a prezentat pe pagina sa de socializare, în direct, stadiul lucrărilor, estimat la un progres de peste 70%. 

„Gospodăria de apă este într-un progres avansat, clădirea energetică este finalizată şi în momentul de faţă se lucrează la interior pentru dotarea cu aparatura necesară. Cele două posturi de control acces sunt şi ele construite. Remiza PSI este în lucru, aici urmând să fie aduse utilajele de intervenţii pe care le avem achiziţionate. Drumul tehnologic care face legătura între terminal şi remiza PSI a ajuns aproape de finalizare. Lucrările la drumul de acces la aeroport dinspre Ghimbav s-au încheiat, în timp ce la parcarea din faţa terminalului încă se lucrează. De asemenea, numeroase utilaje sunt prezente pe şantierul de construcţie a drumului perimetral”, a explicat Adrian-Ioan Veştea. 

 

Preşedintele CJ Braşov şi-a exprimat încrederea că anul viitor vom putea avea primul zbor de pe Aeroportul Braşov – primul aeroport construit de la zero în România, după anul 1974. 

(Terminalul de călători, finalizat în luna iunie)

 

FOTO. Autoritățile județene brașovene promit la Ghimbav cel mai frumos aeroport din România. Construcția terminalului este gata, iar constructorul a obținut un nou contract

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.