Fundația Monumentelor Istorice Brașov nu a primit 207.000 de lei de la bugetul local. Pe fir a intrat Curtea de Conturi

Aflată pe ordinea de zi a ședinței de plen din 29 octombrie, proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 207.000 lei de la bugetul local pentru finanțarea Fundației Monumentelor Istorice a fost retras de pe ordinea de zi. Decizia a fost luata de inițiatorul proiectului, primarul Allen Coliban. 

„Va trebui să clarificăm cu reprezentanții Curții de Conturi niște aspecte legate de finanțare”, a declarat primarul. 

Fundația și-a început activitatea în 23 septembrie, iar conform proiectului de hotărâre, suma de 207.000 lei a fost solicitată pentru finanțarea activității până la data de 31 decembrie 2021. Din această sumă ar fi urmat să fie suportate costurile pentru amenajarea sediului, pentru unele studii și expertize, dar și pentru plata salariilor.  

Conform documentelor depuse la Primăria Brașov de fundație, aceasta are doi angajați, respectiv directorul si asistentul directorului, iar suma necesară salariilor se ridică la 65.748 de lei. 

Fundaţia Monumentelor Istorice se ocupă de finanţarea sau cofinanţarea lucrărilor de protejare a monumentelor istorice, dar şi realizarea de lucrări de reconstrucţie, conservare, restaurare, promovare a monumentelor istorice, de artă, de arhitectură şi urbanistice existente în municipiul Braşov. Tot fundaţia va iniţia şi implementa programe speciale de prevenire a degradării monumentelor istorice din municipiul Braşov, dar şi de derularea unor campanii educaţionale şi culturale de protejare şi conservare a monumentelor istorice, în parteneriat cu instituţii de învăţământ şi cultură.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.