Trei sectoare din DN1A Săcele – Cheia – Ploiești intră în reparaţii

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) a lansat licitaţia pentru documentaţia tehnică aferentă reparațiilor a trei segmente din drumul naţional DN 1A Săcele – Cheia – Ploieşti, aflate în stare avansată de degradare.

Primul dintre segmente are 100 de metri, iar pe  un sector de opt metri prezintă grave degradări, din cauza unui taluz care a cedat. Un al doilea tronson pentru care se va realiza documentația tehnică are o lungime de aproximativ doi kilometri. Pe acest tronson au fost constatate probleme la zidurile de sprijin, la podețe, dar și alunecări de teren la acostamente. Un al treilea sector inclus în acest contract are o lungime de 600 metri, pe care s-a produs o cedare a taluzului ce a dus la prăbușirea acostamentului pe o lungime de șase metri. Contractul scos la licitaţie are în vedere realizarea unor expertize tehnice şi a documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenție (în care sunt detaliate lucrările necesare). Valoarea estimată a contractului pentru documentațiile de reparații la cele trei sectoare este estimată la 140.984 lei, fără TVA.

Tot pe DN1A, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat că este pe punctul de a finaliza lucrările de consolidare din zona Babarunca, iar miercuri a început așternerea straturilor de asfalt pe partea carosabilă. „În scurt timp urmează să se ridice și restricțiile din zona lucrărilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcție Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.