Fostul primar din Cristian – închisoare cu suspendare, liderul ALDE Brașov – 5 ani și 6 luni cu executare, într-un dosar de corupție

Liderul ALDE Brașov, fostul primar de la Cristian şi un funcţionar public au fost condamnaţi definitiv de instanţă la închisoare. Conform RADOR aceştia sunt acuzaţi de infracţiuni de corupţie, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Persoanele condamnate de magistraţi sunt fostul primar din Cristian, Dragoş Serafim, Ionică Anuţoiu, coordonatorul ALDE Brașov, precum şi un funcţionar public al Primăriei Cristian, Becheanu Botaş George. Fostul primar de la Cristian, Dragoş Serafim (foto jos), a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare, fiind acuzat defals intelectual, abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei.  În același dosar, funcţionarul public Becheanu Botaş George a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Cea mai mare pedeapsă o are Ionică Anuţoiu, de 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Asta pentru că a încălcat legea în perioada de probă de la o altă condamnare.

Dragos Șerafim, fost primar al comunei Cristian

Într-un alt dosar, Anuțoiu (foto jos) este judecat pentru lovituri cauzatoare de moarte şi a primit o condamnare de 4 ani de închisoare cu suspendare, astfel că pedepsa finală a fost contopită. În acel dosar, omul de afaceri îşi susţine, în continuare, nevinovăţia.

Ionică Anuțoiu, coordonator ALDE Brașov

Joi 9 decembrie, acesta a fost ridicat de la domiciliul său din Cristian și condus în arest. 

Decizia instanţei este definitivă

În dosarul în cauză este vorba despre două capete de acuzare: instigare la fals intelectual și instigare la abuzul în serviciu săvârșit de fostul primar PSD al comunei Cristian, instigat de Anuțoiu.

Deși secretarul primăriei s-a opus vehement semnării unui aviz pentru executarea unei lucrări de asfaltare la o stradă din comuna Cristian, act conceput chiar la sediul firmei lui Anuțoiu și nu în sediul primăriei de către angajați specializați, așa cum ar fi fost firesc, demersurile ilegale ale inculpaților au continuat. Procurorii au intrat pe fir, au făcut anchetă și au trimis în judecată, din cauza unui prejudiciu de 29.000 de lei la bugetul primăriei pe cei trei inculpați.

Ionică Anuțoiu fusese numit în septembrie de Călin Popescu-Tăriceanu drept șef interimar la ALDE Brașov cu toate că era condamnat la 4 ani de închisoare cu  suspendare pentru lovituri cauzatoare de moarte, victima fiind o colaboratoare a sa, mamă a doi copii.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.