DOCUMENT Cele 3 scenarii INSP pentru valul 5 COVID, de la cel mai optimist la cel mai pesimist, cu 25.000 de cazuri pe zi în vârful valului 5. Când va fi el atins

Institutul Național de Sănătate Publică a elaborat 3 posibile scenarii – optimist, mediu și pesimist – pentru evoluția valului 5 al pandemiei de COVID-19 în România. Vârful valului 5 va fi atins, potrivit estimărilor INSP, în luna februarie, cu un număr maxim de cazuri zilnice de 25.000, în scenariul cel mai pesimist. 

 Document-INSP-scenarii-valul-5

Este posibil ca maximul atins în valul Delta (în 52 de zile) să fie atins în cazul Omicron cu trei săptămâni mai repede (în 31 zile), potrivit estimărilor INSP. Cel mai probabil, vârful valului 5 va fi atins în luna februarie.
 
Cel mai „negru” scenariu pentru valul 5 este un totalde 25.000 de internări, dintre care 1.500 în secțiile de Terapie Intensivă.
 
Capacitatea de răspuns a sistemului sanitar în valul 5 al pandemiei va fi suprasolicitată, cel puțin la nivelul din octombrie 2021, a avertizat miercuri, într-o conferință de presă, medicul epidemiolog Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului de Sănătate Publică.
 

Cele 3 scenarii pentru valul 5 al pandemiei în România, elaborate de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică:

Scenariul 1 – rata de creștere a numărului de cazuri 10% zilnic

  • > 5% din cazuri necesită internare în secții
  • 10% din cazurile din secții necesită internare la ATI;

Scenariul 2 – rata de creștere a numărului de cazuri 6% zilnic

  • > 20% din cazuri necesită internare în secții;
  • 10% din cazurile din secții necesită internare la ATI;

Scenariul 3 – rata de creștere a numărului de cazuri 10% zilnic

  • > 20% din cazuri necesită internare în secții;
  • 1 din 8 din cazurile din secții necesită internare la ATI.

Consultă documentul oficial al INSP, AICI – Document-INSP-scenarii-valul-5

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.