FOTO. „Apariție misterioasă” în Orașul verde. Lângă CATTIA a „răsărit” un val de moloz despre care autoritățile nu știu nimic

Lângă Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA) din Bartolomeu a apărut de ceva vreme un „val de moloz”, cantitatea de resturi din construcții fiind impresionantă.

Chiar dacă este vizibil de la distanță, inclusiv de pe șosea, deocamdată modul în care a apărut pare o enigmă și pentru autorități.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Brașov, cărora le-am prezentat situatuația, au precizat că problema ar trebui rezolvată de autoritățile locale ale municipiului Brașov. Mai exact, terenul ar trebui curățat de municilalitate, iar Poliția Locală Brașov ar trebui să identifice proprietarul terenului și poluatorul și să aplice amenzile de rigoare.

 

 

Pe de altă parte, reprezentanți ai Primăriei Brașov care au văzut respectivul „val de moloz” nu au putut preciza dacă acesta este sau nu pe domeniul public sau privat al municipiului, asta în condițiile în care, în zona CATTIA, urmează a se construi și Spitalul Regional. 

Acum, rămâne de văzut dacă instituțiile abilitate vor lua măsuri în ceea ce privește molozul de lângă CATTIA și care vor fi acestea.

Până atunci, în frunte cu primarul Allen Coliban și staff-ul său, brașovenii sunt îndemnați să se mândrească cu diploma obținută de Primăria Brașov pentru organizarea FOV și promovarea intensă pe Facebook a acestei realizări și a brandului „Brașov, oraș verde”…

Noi reamintim totuși că proiectul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) prevede ca fiecare localitate să aibă amenajat, prin respectarea tuturor condițiilor de protecția mediului, centre de aport voluntar (CAV) – adică platforme unde cetățenii să poată aduce deșeurile voluminoase rezultate din renovarea casei/apartamentului, ori piese de mobilă voluminoasa, care în mod normal nu au ce căuta la ghenă.

Dar Municipiul Brașov este „repetent” la acest capitol, deocamdată. În prezent, singurele localități care au identificat terenuri și le-au pus la dispoziția Consiliului Județean pentru CAV sunt Zărnești, Codlea și Râșnov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.