FOTO. Moș Crăciun a venit cu sania plină la Maternitatea Brașov. Unitatea sanitară a primit pătuțuri noi, dar și aparatură pentru Terapie Intensivă

Moș Crăciun a venit cu multe daruri la  Maternitatea Brașov. De Crăciun, la unitatea sanitară au ajun pătuțuri noi pentru a le face mai confortabilă șederea, până ajung în sanul familiei. 

Tot în preajma sărbătorilor de iarnă, unitatea a fost dotată cu aparat EXACTMIX, echipamentul fiind achiziționat de unitatea sanitară, cu finanțare de la Consiliul Județean Brașov. Valoarea ansamblului de echipamente și a soft-ului de functionare se ridică la 434.000 lei.

Noul echipament asigură prepararea nutriției parenterale a nou-născuților din secția de terapie intensivă prin automatizarea întregului proces. Dispozitivul monitorizează în timp real nevoile nutriționale ale nou-născutului și adaptează conținutul perfuziilor pe care acesta le primește pentru a-i asigura toate elementele nutritive de care are nevoie pentru a depăși cât mai repede acest moment. Siguranța în prescrierea și prepararea perfuziilor este supravegheată de către un farmacist clinician angajat special pentru acest proiect. Instruirea personalului privind modul de operare al robotului EXACTAMIX a fost realizată de reprezentanții firmei producătoare care și-au dedicat o săptămână pentru a asigura implementarea cu succes a acestui proiect. 

500 de bebeluși ajung anual la „Terapie Intensivă” 

Anual, în Maternitatea Brașov, ajung peste 500 de nou-născuți ce necesită îngrijire în secția de Terapie Intensivă Neonatală. Iar nevoile nutriționale ale acestora sunt de cele mai multe ori asigurate prin intermediul perfuziilor. 

Dotarea secției de Terapie Intensivă Neonatală a Maternității Brașov cu acest aparat reprezintă un beneficiu major atât pentru nou-născuții care vor beneficia de un plan nutrițional adaptat nevoilor lor specifice, cât și pentru personalul medical și de asistență datorită modului automatizat și eficient de dozare a perfuziilor. 

  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.