FOTO. PETrică, suprasolicitat după sărbători. Brașovenii au adus cantități impresionante de PET-uri

Aparatul din Livada Poștei care colectează deșeurile reciclabile a fost luat cu asalt de brașoveni după zilele de Crăciun. Marți seara, în fața aparatului se formase o coadă vizibilă de la distanță, unii dintre brașoveni venind saci întregi de deșeuri reciclabile. Cele mai mari cantități aduse la reciclat par a fi cele de recipienți din plastic, semn că la Brașov s-a consumat în aceste zile mult suc, apă minerală și bere (nu se știe în ce ordine a priorităților), toate la PET. 

 

 

Reamintim că, PETrică a fost montat în Livada Poștei, la începutul lunii septembrie și a fost o iniţiativă care le-a atras atenţia braşovenilor, mai ales că, în schimbul deşeurilor reciclabile, ei primesc vouchere pentru transportul în comun. 

Potrivit datelor prezentate de Brai Cata, operatorul de salubritate care a adus aparatul,  peste 32.000 de kilograme de ambalaje reciclabile de băuturi, din aluminiu, sticlă și plastic au fost colectate de automatul PETrică,  în trei luni de când a fost pus în Livada Poștei. Sistemul este menit să îi recompenseze pe brașoveni cu bilete de călătorie gratuite cu mijloacele de transport în comun, pentru fiecare 10 ambalaje de băuturi reciclate prin intermediul său, iar campania este rezultatul unui parteneriat între companiile Envipco și Brai-Cata și Primăria Municipiului Brașov.

Mai multe detalii AICI: 

32.000 kg de reciclabile colectate de automatul Petrică, din Brașov, în trei luni 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.