Salvamont – peste 30 de apeluri de urgență primite în ultimele 24 de ore. 13 persoane au ajuns la spital

Peste 30 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor au fost primite în ultimele 24 de ore, 45 de persoane fiind salvate, în urma acestor apeluri. 

Mai exact, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 33 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvatorilor montani, cele mai multe pentru zona Prahova – Buşteni (8). Nici Salvamont municipiul Brașov nu a petrecut în liniște acest weekend. Potrivit Salvamont România, s-au mai primit 4 apeluri pentru intervenții ale salvatorilor montani din Brașov, la care se adaugă și 3 pentru Salvamont Predeal. 

Câte 3 apeluri au ajuns și la salvatorii din Lupeni, Borşa și Voineasa, câte 2 la Salvamont Gorj, Maramureş şi Sinaia, şi câte un apel – la salvamontiştii din Argeş, Harghita și Hunedoara.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 45 de persoane. Dintre acestea 13 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

Totodată, s-au mai primit 32 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană. 

A doua zi de Crăciun, zi încărcată pentru Salvamont Brașov

Reamintm că în Poiana Brașov, pârtiile s-au deschis oficial pe 24 decembrie. la scurt timp, în a doua zi de Crăciun s-a înregistrat și cea mai încărcată zi pe domeniul schiabil, pentru salvatorii montani: 8 interzenții pentru preluarea unor persoane accidentate pe pârtie. 

Sfaturile și recomandările Salvamont Brașov pentru o zi în siguranță pe pârtiile din Poiană găsiți AICI

Pentru a minimiza riscurile de accidentare, schiorii – chiar și cei avansați sunt sfătuiți să nu iasă niciodată de pe pârtiile amenajate, deoarece stratul de zăpadă poate ascunde multe pericole (bolovani, cioate, șanțuri etc.). În plus, făcând acest lucru se pot rătăci foarte ușor, mai ales dacă vorbim de condiții meteo care să includă ceață. 

 

Din 24 decembrie se deschide domeniul schiabil din Poiana Brașov. Cât costă transportul pe cablu și ce sfaturi recomandări transmit salvamontiștii

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.