Sistem nou de semaforizare la o trecere de pietoni de pe Calea Feldioarei

De ieri a fost pus în funcțiune un nou sistem de semaforizare a unei treceri de pietoni, pe Calea Feldioarei, la intersecția cu str. Baciului, în cadrul programului pentru creșterea siguranței la trecerile de pietoni, lansat la începutul acestui an. Programul a fost stabilit în urma discuțiilor cu reprezentanții Poliției Municipiului Brașov, pentru a suplimenta măsurile de creștere a siguranței cetățenilor la traversarea străzilor pe trecerile de pietoni (inclusiv semaforizare și/sau iluminare suplimentară)

Odată cu punerea în funcțiune a acestui semafor, acest program ajunge, de la începutul anului, la 10 semafoare pentru pietoni instalate și 29 de treceri de pietoni iluminate suplimentar. Primul semafor cu buton din acest pachet este funcțional din luna ianuarie, pe Bulevardul Griviței, la Farmacom, iar începând cu luna aprilie au mai fost puse în funcțiune, pe lângă cel de astăzi, alte opt, respectiv:

  • str. Carpaților;
  • str. Mureșenilor (Piața Sfatului);
  • b-dul Saturn, intersecție cu Aleea Minerva (la blocul Potcoavă);
  • str. 13 Decembrie, intersecție cu str. Pictor Luchian;
  • str. 13 Decembrie, la intersecția cu str. Ioan Popasu; 
  • str. Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu; 
  • Calea București, înainte de sensul giratoriu Calea București – Saturn – Poienelor (McDonald’s), pe direcția de mers spre centru;
  • la Colegiul Nicolae Titulescu.

Semaforizarea și iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni reprezintă o alternativă pe care Primăria Brașov și-a propus să o implementeze în locul sistemelor de reducere a vitezei (bumpere). Toate trecerile de pietoni sunt echipate cu buton de ,,cerere traversare pentru pietoni”, în așa fel încât traficul auto și cel pietonal să fie optimizate în zona respectivă și să țină cont de necesarul de traversare (spre deosebire de sistemele cu timpi ficși de semaforizare). Locațiile au fost stabilite în Comisia de circulație, ținând cont de solicitările poliției rutiere (naționale), pe baza analizei riscului de accidente și a necesarului de fluidizare a traficului.

Iluminare suplimentară pentru 29 de treceri de pietoni

De asemenea, s-au finalizat lucrările la instalarea iluminatului suplimentar pentru 28 de treceri de pietoni, stabilite la începutul acestui an, și sunt în curs de finalizare lucrările pentru iluminarea suplimentară a celei de a 29 treceri de pietoni. Iluminatul suplimentar este funcțional la următoarele treceri de pietoni: strada 13 Decembrie – Școala Profesională Germană Kronstadt (completare); strada 13 Decembrie, la Liceul N. Titulescu; strada 13 Decembrie, înainte de sensul giratoriu de la Făget (direcția de mers dinspre oraș spre Tractorul, Carrefour Market); strada 13 Decembrie, după sensul giratoriu de la Făget (direcția de mers dinspre oraș spre Tractorul); strada H. Coandă, la intersecție cu 13 Decembrie; B-dul Griviței, la intersecția cu strada Vulcan; Bulevardul Eroilor, intersecție cu strada M. Sadoveanu; strada N. Titulescu, intersecție cu strada Castanilor (la Hiperdia); toate cele 4 treceri de pietoni de pe strada Crinului (la intersecțiile cu str. Freziei, Grâului, Busuiocului, Micșunelelor); Calea București, la Olmedo; Calea București, la spitalul județean; str. Berzei, la intersecție cu Calea București; str. Berzei, la intersecție cu str. Carpaților; strada Poienelor (la benzinăria Lukoil) și cele 6 treceri de pe str. Mihai Viteazul (în fața Aulei Universității, la parcarea din spatele aulei; la Spitalul de boli infecțioase; la intersecțiile cu str. Rovine și Morii); toate trecerile de pietoni de pe str. De Mijloc (intersecție cu str. Bisericii Române; la Școala Gimnazială nr. 12; intersecție cu str. Nicopole; intersecție cu str. Școlii; intersecție cu str. Morii), Calea Poienii, la intersecția cu str. Warthe; Calea Feldioarei, intersecție cu str. Ecaterina Teodoroiu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.