5 unităţi de învăţământ din Braşov, în online în această săptămână

5 unităţi şcolare din judeţ vor fi în online, în această săptămână. În cazul a patru dintre ele, motivul trecerii la cursurile online este legat de numărul de infecţii cu SARS-CoV-2 confirmate în rândul elevilor şi al cadrelor didactice. 

Este vorba despre  Grădiniţa cu Program Normal „Primii Paşi” nr. 10 A Braşov, Grădiniţa cu Program Normal Dopca şi Grădiniţa cu Program Normal nr.3 Râşnov, care au deja decizii aprobate şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean. De asemenea, pentru Colegiul „Nicolae Titulescu”,  cererea de intrare în online va fi discutată astăzi, în Consiliul de Administraţie al IŞJ.

În cazul celei de a cincea unităţi de învăţământ – Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”, trecerea la cursurile online are o motivaţie adminitrativă – elevii sunt mutaţi la Şcola Gimnazială nr. 1, la Liceul „Andrei Mureşeanu”, pentru că unitatea urmează să intre în reabilitare.

Reamintim că unităţile şcolare intră în online dacă în jumătate din formaţiunile de studiu au fost depistate cazuri de Covid, iar acestea şi-au suspendat cursurile cu prezenţă fizică. O clasă intră în online atunci când sunt depistate 3 cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor sau se îmbolnăveşte dascălul.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei, vineri, 28 ianuarie, în judeţul Braşov erau 1.142 de elevi/preşcolari infectaţi şi 299 de persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar. 167 de clase/grupe aveau,vineri, activitatea suspendată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.