SRI predă cursuri de securitate cibernetică în 3 licee din Brașov

Elevii din liceele brașovene „Dr. Ioan Meșotă”, „Andrei Șaguna” și „Grigore Moisil” învață detalii legate de securitatea cibernetică direct de la specialiști SRI, în cadrul unui proiect al serviciului de securitate, scrie Bună Ziua Brașov. 

Serviciul Român de Informaţii a dezvoltat prin Centrul Naţional Cyberint un proiect dedicat tinerei generaţii, considerată vulnerabilă în faţa criminalităţii cibernetice. Vinerea Cyber este organizată de două ori pe lună şi se adresează liceenilor, în cadrul parteneriatului pe care serviciul cibernetic din cadrul SRI îl are cu primul hub cibernetic din Regiunea Centru şi al doilea din ţară, Braşov Cyber Hub, inaugurat de Agenţia Metropolitană Braşov, la jumătatea anului 2021. 

În mod concret, de două ori pe lună, în cadrul întâlnirilor „Vinerea Cyber”, elevii au ocazia să stea de vorbă, să afle şi să aplice informaţiile direct de la experţii în cibernetică ai SRI-ului, dar şi cu cei ai unor mari companii de profil.

Iniţial, grupul ţintă a vizat clasele de mate-info, aproximativ 100 de elevi, însă cursurile au devenit accesibile tuturor elevilor din aceste trei licee, indiferent de profil, informaţia fiind diseminată către toţi elevii din licee.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.