Factura „îngrozitor de mare” primită de o școală din Brașov. Soluția autorităților: rebranșarea la sistemul centralizat de termoficare

Majorarea prețurilor la gaze naturale a afectat și instituțiile publice, care au primit facturi exorbitante. De exemplu, a declarat directorul Serviciului Public Local de Termoficare (SPLT) Brașov, Mircea Marin, o școală a primit o factură de 80.000 lei pentru luna decembrie, în condițiile în care, pe luna noiembrie  anului trecut factura a fost de 14.000 de lei. „Instituțiile au primit facturi îngrozitor de mari”, a declarat șeful SPLT Brașov. 

Soluția, a continuat acesta, este rebranșarea școlilor, acolo unde este posibil, la sistemul centralizat de termoficare, iar acest lucru l-a discutat deja cu primarul Brașovului, Allen Coliban.  

„Am identificat 21 de școli care sunt branșate la sistemul centralizat de termoficare, iar acestea urmează a fi rebranșate. Anul acesta cred că vom reuși să branșăm peste jumătate dintre aceste școli. Lucrările nu sunt complicate și pot fi făcute, în regie proprie”, a declarat Marin. 

La respectivele școli vor fi menținute și centralele proprii, ca soluție de rezervă în caz de avarii sau pentru perioadele foarte reci de dinainte de pornirea sistemului centralizat. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.