Incidența COVID-19 a urcat rapid la Predeal și Bran, după sărbători. CJSU Brașov a dispus noi restricții

Șapte localităţi din judeţul Braşov, inclusiv municipiul reşedinţă, au ajuns luni, la o incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 ce se situează între 3 şi 6 cazuri la 1.000 de locuitori, conform datelor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov. Unele dintre ele sunt localități care de sărbători au primit un număr mare de turiști. De asemenea, în municipiul Brașov, Primăria Brașov a organizat în Piața Sfatului Revelionul în aer liber fără a stabili nicio regula de prevenire a răspândirii coronavirusului. 

Astfel, conform actelor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov (CJSU) Brașov, în oraşul Predeal şi localităţile Bran şi Şercaia, incidenţa cumulată COVID-19 depăşeşte 5 cazuri la o mie de locuitori. În municipiul Braşov, rata de transmitere a virusului este de 3,29/1000, în creştere constantă în ultimele trei zile.

În acest context, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat o hotărâre prin care constată creşterea incidenţei COVID-19 în cinci localităţi: Şercaia, Bran, Predeal, Fundata şi Hărman, în primele patru urmând să se aplice regulile aferente unei incidenţe de peste 3/1.000, iar în cea de a patra, unei incidenţe cuprinse între 1 şi 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

În ce priveşte municipiul Braşov, CJSU urmează să ia o hotărâre în următoarele zile.

CJSU Braşov adoptase vineri o Hotărâre bazată pe date conform cărora în doar mai puţin de o treime din localităţile judeţului incidenţa cumulată COVID-19 depăşea 1 la 1.000, restul situîndu-se sub acest prag.

Incidenţa luată în considerare la momentul respectiv pentru oraşul Predeal şi comuna Şercaia era între 1 şi 3 cazuri la 1.000 de locuitori, iar în Bran şi în Hărman de sub 1 la mie. Municipiul Braşov avea, de asemenea, incidenţa sub pragul de 3 la mie, adică 1,42.

La Fundata, incidenţa cumulată COVID-19 luată în considerare vineri era 0. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.