Liderul PMP Braşov acuză unii colegi că încearcă să elimine partidul de pe piaţa politică

Foto: Captura YT

Filiala PMP Brașov, prin președintele Radu Paul, dezaprobă modul în care „unii colegi de partid, avându-l alături pe fostul președinte PMP, Eugen Tomac“, încearcă dispariția Partidului Mișcarea Populară, prin fuziunea cu liberalii, despre care se vorbește în media în aceste zile.  

„Nu mai este un secret că o parte din membrii Consiliului Național al Partidului Mișcarea Populară doresc să dispară PMP, respectiv să fuzioneze cu liberalii. Fiecare dintre cei în cauză, găsesc tot felul de alte motive și ascund realitatea în fața colegilor, deoarece sunt conștienți că marea majoritate a membrilor PMP din România și Diaspora sunt împotriva unei fuziuni cu liberalii. Cu toate acestea, și-au negociat, într-un mod lipsit de fair play, diverse lucruri la nivel local și national, iar moneda de schimb este dispariția PMP. Tot acest plan este pus la care de către Eugen Tomac, fostul președinte al partidului, cel responsabil de neintrarea PMP în Parlament. Le transmit pe această cale că pot să continue pe acest drum, însă nu vor avea parte și de susținerea noastră, a celor care își doresc un PMP cu principii solide, condus de un om precum Cristian Diaconescu“.  

Radu Paul a mai adăugat că ieri, grupul condus de Eugen Tomac, a organizat o ședință „ilegală și nestatutară“:

„Acești membri au organizat, ieri, o ședință, ilegală și nestatutară. În cadrul acestei ședinte s-au decis să organizeze alegeri la nivel central. Speranța lor este ca în urma acestor alegeri să dispară Cristian Diaconescu din peisaj, deoarece dumnealui a spus clar că PMP va continua să fie independent, cât timp este președintele partidului. Ulterior, evident că ei își doresc să pornească demersurile pentru fuziunea cu liberalii“.  

Liderul brașovean este de părere că abordarea colegilor este una greșită și le spune acestora că nu trebuie să creadă în ceea ce au negociat, pentru că este foarte puțin probabil să se și concretizeze pe termen lung:

„Din punctul meu de vedere, acești colegi greșesc. Orice și-au negociat este foarte puțin probabil să se concretize pe termen lung, pentru că liberalii le vor face vânt cu prima ocazie. Plus că, in 2024 își vor pune oamenii lor pe liste și nu «străinii» veniți din PMP. Regret că se întâmplă aceste lucruri, dar abordarea corectă este să nu le ascundem sub preș, să spunem lucrurilor pe nume și să muncim în continuarea la consolidarea credibilității PMP sub conducerea lui Cristian Diaconescu, omul care își dorește acest partid independent“. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.