PSD nu votează bugetul Agenţiei Metropolitane Braşov: „Am cerut documente despre activitate, proiecte, balanţa analitică. Nu am primit”

PSD Braşov anunţă că nu va vota punctul din proiectul de buget al municipiului Braşov, referitor la alocarea sumei de 3,3 milioane lei către Agenţia Metropolitană de Dezvoltare Braşov. Preşedintele organizaţiei municipal, Lucian Pătraşcu, a anunţată că aşteaptă încă un răspuns din partea AMB şi a Executivului Primăriei, la solicitarea făcută cu privire la prezentarea proiectelor şiu activităţii Agenţiei în anul 2021. O solicitare similară a făcut şi jgrupul PNL, atât pentru Agenţia Metropolitană de Dezvoltare, cât şi pentru Agenţia Metropolitană de Transport, iar răspunsul a fost acelaşi… lipsă.

„Prin grupul de consilieri locali PSD am cerut Agenției Metropolitane Brașov, mai multe documente cu privire la activitatea și proiectele derulate. A fost cerută și Balanța analitică, însă nu am primit-o nici până la această oră. Nu poți veni să ceri Consiliului Local suma de 2 milioane de lei pe anul 2021, iar consilierii locali să nu știe unde s-au dus acei bani. Am aflat că pentru Bugetul de anul acesta, Agenția Metropolitană a cerut suma de 3 300 000 lei (suma maximă pe care o pot cere de la Primăria Brașov), în consecință, până nu avem documentul solicitat, PSD nu va vota în necunoștință de cauză.”, a declarat Lucian Pătraşcu.  

De altfel, consilierii locali PSD ridică problema timpului foarte scurt pe care primarul Allen Coliban l-a acordat pentru consultarea draftului de buget.

„Am primit din partea primarului Coliban, o schiță a Bugetului, vineri, undeva în jurul orei 10, cu propunerea de a avea o discuție cu consilierii locali, tot astăzi, la ora 16. Am cerut ca această discuție să aibă loc marți, pentru a avea un răgaz în parcurgerea Bugetului (având în vedere proporția unui astfel de proiect) și pentru a veni cu amendamente pe fiecare capitol. Este inadmisibil să vii cu propunerea de Buget (nici măcar integrală) și să ceri Consiliului Local o discuție în doar câteva ore. Bugetul unui municipiu de talia Brașovului necesită studiu și discuții aplicate, dar nu de la o oră la alta.”, a spus Alexandra Crivineanu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.