Transportul pe cablu din Poiana Brașov a fost oprit. Amenajarea zonei inferioare a domeniului schiabil va fi posibilă abia în a doua jumătate a lunii

Astăzi, din cauza vântului puternic, instalațiile pe cablu care leagă stațiunea cu partea superioară a masivului, cele două telecabine, Capra Neagră și Kanzel, și telegondola, precum și telescaunul Ruia, nu funcționează, anunță Primaria Brașov.

În acest moment, singurele instalații pe cablu funcționale sunt cele două teleschi-uri care deservesc pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Condițiile meteo au făcut dificil acest început de sezon de schi, deocamdată fiind practicabile doar parțile superioare ale domeniului schiabil.

Se poate schia în condiții bune în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. De asemenea, și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze. În partea superioară a masivului există două zone unde, din cauza stratului de zăpadă insuficient, a fost necesară reducerea lățimii pârtiilor, este vorba despre partea stângă a pârtiei Ruia, spre teleschi, și partea dreaptă a legăturii dintre pârtia Lupului și telescaunul Ruia (pârtia 1D). 

Conform prognozei meteo, amenajarea pârtiilor din zona inferioară va putea începe din  a doua jumătate a lunii ianuarie, când temperaturile negative și precipitațiile sub formă de ninsoare vor permite acest lucru, a mai anunțat Primăria Brasov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.