Radu Paul: „PMP Braşov nu participă la aşa-zisul congres organizat de o grupare din cadrul PMP sâmbăta viitoare”

Brașovenii au decis vineri să nu intre în jocul unei grupari din PMP și să nu participe la așa-zisul congres organizat de aceasta in 19 februarie. Prin urmare, nicio organizație a Partidului Mișcarea Populară din județul Brașov nu va fi reprezentată la acest eveniment. 

Anunțul a fost făcut vineri după-amiază în prezența președintelui ales al PMP, Cristian Diaconescu și a secretarului general adjunct al PMP, Adrian Pițigoi. 

PMP Brașov consideră că dorința acestei grupari de a prelua puterea în partid, cu orice preț, aduce grave deservicii imaginii partidului și nu dorește să contribuie la distrugerea lui, facându-se părtaș, chiar și prin simpla prezență la congres, la acest act nejustificat, a transmis PMP într-un comunicat de presă.

Președintele PMP, Cristian Diaconescu a declarat, vineri, la Brașov că toate aceste jocuri de orgolii din interiorul partidului s-ar putea încheia în 10 minute, dacă gruparea respectiva ar accepta o discuție pe această temă.

”Ei nu-și doresc pace în partid, ei își doresc doar ștampila partidului” – a mai spus Cristian Diaconescu

Liderul PMP Brașov, Radu Paul a anunțat că nu recunoaște congresul care va avea loc sâmbăta viitoare, deoarece a fost organizat cu încălcarea statutului partidului. Prin urmare, nu va da curs invitației.

La întâlnirea cu liderul Cristian Diaconescu au participat consilieri locali, viceprimari și președinți de organizații din tot județul Brașov.

Reamintim că, 55 de lideri PMP, printre care vicepreședintele la nivel național al partidului, braşoveanul Gheorghe Ialomițianu, dar și 38 de lideri de filiale județene au anunțat, printr-un comunicat de presă, că susțin moțiunea lui Eugen Tomac (fost președinte al PMP)  „PMP – un nou început pentru o Românie creștin-democrată” la congresul convocat de fostul președinte al partidului pentru data de 19 februarie. 

Comunicatul liderilor PMP vine în contextul în care Cristian Diaconescu și Eugen Tomac sunt sunt în război. Conflictul a pornit în momentul în care au apărut în spațiul public informații referiroare la o posibilă preluare a PMP de către PNL, Cristian Diaconescu acuzându-l pe Tomac că vrea „să verse” PMP în PNL. De asemenea, Diaconescu l-a acuzat pe fostul președinte al partidului că vrea o „preluare abuzivă” a conducerii partidului. Ba mai mult, el acuză „tabăra Tomac” de faptul că ar fi schimbat parolele de pe paginile de socializare, iar el nu mai are acces la ele. 

Mai multe AICI:  

Ape tulburi și în PMP: Vicepreședintele de la Brașov, Gheorghe Ialomițianu, în tabăra lui Eugen Tomac. În 19 februarie ar putea fi schimbat președintele partidului

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.