USR Brașov confirmă „zvonurile din piaţă”: partenera lui Coliban a încasat chiria pentru sediul partidului. „Transparenţii” au omis alte detalii importante

După ce, mult timp, se știa dar nu se putea demonstra că USR plătea chirie Cameliei Clem pentru sediul filialei județene de pe Bulevardul 15 Noiembrie din Brașov, președintele USR Brașov, Marian Spiridon, confirmat aceste zvonuri. Acesta a recunoscut că USR a stat în chirie într-un spațiu al partenerei de viață a primarului după ce au apărut în spațiul public mesaje din grupurile interne ale USR-iștilor. 

„Pentru eliminarea oricăror speculații publice și pentru clarificarea oricăror dubii cu privire la situația chiriei sediului filialei noastre, apărute după o discuție internă transmisă neasumat în spațiul public, într-un mod care nu ne face cinste, ca practică, USR PLUS Brașov vine cu clarificări în linia transparenței, valoare definitorie pentru partidul nostru”, se arată într-un comunicat semnat de Marian Spiridon. 

 Ce a transmis într-un târziu Spiridon,  despre sediul de pe Bulevardul 15 Noiembrie:

  • După alegerile din 2016, în calitate de partid parlamentar a solicitat atribuirea unui sediu, prin adrese transmise către Primăria Brașov și RIAL SRL (societatea comercială care administrează patrimoniul imobiliar al municipiului Brașov). Cererile nu au fost soluționate favorabil. 
  • La începutul anului 2017, USR a închiriat un spațiu în Centrul Civic.

În luna septembrie a anului 2017, USR s-a mutat, tot în chirie, în spațiul de pe Bulevardul 15 Noiembrie.

„Plata chiriei a fost suportată, în tot acest timp, de Biroul Județean al Filialei USR Brașov, prin contribuția membrilor, și de către birourile parlamentare ale deputatului Tudor Benga și senatorului Allen Coliban. Ulterior alegerilor locale și naționale din anul 2020, Allen Coliban și-a închis biroul parlamentar, devenind primar, iar deputatul Andrei Miftode, deputatul Victor Ilie și senatorul Irineu Darău și-au deschis birouri parlamentare, contribuind la rândul lor la plata chiriei”, a declarat Marian Spiridon.

În anul 2019, persoanele private care au dobândit prin moștenire spațiul de pe Bulevardul 15 Noiembrie,  anunțat intenția de a vinde, existând în acel moment și un cumpărător.

„Camelia Clem a venit atunci cu propunerea de a cumpăra imobilul, cu tot cu sarcinile contractuale existente. În urma consultărilor cu membrii filialei, soluția a fost acceptată de forurile de conducere ale partidului. În octombrie 2019, Camelia Clem devine proprietar asupra imobilului, preluând drept obligație contractul de închiriere, cu același beneficiar, respectiv fostul proprietar, până la 1 ianuarie 2021, data predării în stăpânire prevăzută în contractul de vânzare-cumpărare”, susține președintele USR Brașov.

Până la data de 1 ianuarie 2021, plata chiriei s-a făcut conform prevederilor din  contractul de vânzare-cumpărare către fostul proprietar, la prețul pieței. Prețul respectiv, negociat cu acesta din urmă în septembrie 2019, a rămas neschimbat până la data expirării contractului de închiriere, 31 decembrie 2021.

Numai după data de 1 ianuarie 2021, contractul de închiriere a spațiului a fost încheiat cu colega noastră Camelia Clem pe o perioadă de 6 luni, termen prelungit ulterior cu alte 6 luni, până la identificarea unui spațiu oferit de Primăria Municipiului Brașov în urma altor două cereri”, a declarat Spiridon, care susține că Allen Coliban nu a plătit chirie Cameliei Clem, având în vedere că ea a intrat în posesia spațiului după ce acesta a devenit primar. 

În noiembrie 2021, „linia transparenţei” a cam dispărut: Fațada sediului USR Brașov a căzut proprietar era Camelia Clem. Partidul nu a avut nicio reacţie

Conform spuselor președintelui USR Brașov, Camelia Clem a preluat „în stăpânire” spațiul de pe Bulevardul 15 Noiembrie în 1 ianuarie 2021. Ulterior, în 18 noiembrie, bucăți mari din fațada imobilului în care era sediul USR Brașov au căzut pe trotuar, într-o zonă unde este și o trecere de pietoni.

 

FOTO. Fațada sediului USR din Brașov a început să se degradeze. Bucățile de tencuială au căzut într-o zonă intens circulată

 

La momentul respectiv, USR Brașov nu a urmat „linia transparenței” și nu a transmis nicio informație privind acest incident, iar numele proprietarului era „strict secret”.  După acel incident nu s-a observat nicio lucrare la fațadă, în afara îndepărtării bucăților de tencuială care s-ar mai fi putut desprinde. 

De asemenea, întrebat ieri dacă partenera de viaţă a primarului Colian a fost sau nu amendată, în calitate de proprietar al spaţiului, pentru incidentul din noiembrie 2021, în aceeaşi „linie a transparenţei”, comunicatorul USR Braşov i-a trimis pe jurnalişti „la organele competente”… 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.