Klaus Iohannis se opune instituirii unei „no-fly zone” deasupra Ucrainei. Acest lucru este cerut cu insistență de Volodimir Zelenski

Principala măsură de sprijin militar pe care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a solicitat-o Alianței Nord Atlantice, instituirea unei „no-fly zone” în spațiul aerian al Ucrainei (impunerea unei zone în care nu se poate zbura) nu este acceptată de președintele României, Klaus Iohannis. 

„NATO nu îşi doreşte un conflict militar cu Federaţia Rusă. NATO doreşte să întreprindă orice se poate întreprinde pentru a nu lăsa războiul să se extindă dincolo de graniţele în care se desfăşoară acum. Măsurile pe care le-a luat NATO, pe care le-a luat Uniunea Europeană sunt de tip sancţiuni economice. În consecinţă, impunerea unei zone în care nu se poate zbura, a unei no-fly zone, nu se poate realiza practic, fiindcă o astfel de zonă în care nu se poate zbura se poate impune doar militar şi nu dorim să creăm premisele pentru extinderea conflictului armat din Ucraina. Această poziţie este foarte clară şi România s-a raliat la această poziţie”, a declarat Iohannis. 

Reamintim că începerea războiului din Ucraina, Volodimir Zelenski a solicitat țărilor NATO să impună o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei, ceea ce ar face aproape imposibile operațiunile aeriene ale armatei ruse. De altfel, în războiul din Ucraina, rușii au ca punct forte atacurile aeriene (cu avioane, drone, rachete de croazieră), în condițiile în care forțele terestre au mari probleme, militarii ucraineni reușind să țină în șah infanteria rusă. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.