Protest în direct la una dintre cele mai importante televiziuni ruse: „Opriți războiul! Aici vă mint”

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu publică pe pagina sa de Facebook un clip care arată un protest spontan la una din cele mai mari televiziuni ruse, Pervîi Kanal.

Concret, clipul este o bucată tăiată din buletinul informativ de la Pervîi Kanal prezentat de Ekaterina Andreeva, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare ruse. În spatele pezentatoarei apare o femeie care ține în mână un carton cu un text împotriva războiului din Ucraina: „Opriți războiul! Nu credeți propaganda! Aici vă mint!”.

Femeia care a protestat ar fi din interiorul televiziunii. după cum arată mai multe surse. Ea  se numește Marina Ovsiannikova și este unul dintre editorii de la telviziune.  Tatăl ei este ucrainean, iar mama rusoaică. Potrivit unor surse din zona, poliția ar fi descins imediat la sediul televiziunii, iar Marina a fost dusă la secție pentru declarații.

Ekaterina Andreeva, prezentatoarea în spatele căreia a apărut Marina cu mesajul antirăzboi, a fost inclusă de Ucraina în august 2014 pe lista persoanelor care au interdicția de a intra în țară, în urma poziției sale referitoare la războiul din estul Ucrainei și anexarea Crimeei de către Federația Rusă.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.