Simona Halep şi Sorana Cîrstea, duel după 12 ani, la Indian Wells

Simona Halep a avut o evoluție convingătoare în fața americancei Cori Gauff (chiar în ziua în care aceasta a împlinit 18 ani), a servit foarte bine, s-a deplasat excelent și a obținut victoria după o oră și 16 minute de joc, scor 6-3, 6-4. În optimile de la Indian Wells, fosta lideră mondială o va întâlni pe Sorana Cîrstea, care a făcut prima pasul în această etapă a competiției. Sorana Cârstea a învins-o pe Anna Kalinskaya,  scor 5-7, 6-1, 6-0. Simona Halep este, în prezent pe locul 26 WTA, iar Sorana Cîrstea, pe 27, astfel că acest meci va stabili un nou clasament. 

  • Prin calificarea în optimi, Simona și Sorana și-au asigurat fiecare câte un premiu în valoare de 94.575 de dolari şi 120 de puncte în clasamentul WTA. 

Ultimele întâlniri dintre cele două jucătoare au avut loc în 2010, iar Sorana conduce cu 2-1: 

2010, Cincinnati: 6-2, 6-4 pentru Cîrstea 
2010, Marbella: 6-4, 7-6(4) pentru Halep
2008, București: 3-6, 6-3, 6-1 pentru Cîrstea.

Simona Halep după victoria cu Gauff a declarat că este mulţumită de faptul că a fost calmă pe teren: 

„Este grozav să fiu din nou aici, e o atmosferă extraordinară ori de câte ori joc şi vreau să le mulţumesc tuturor că au venit. E întotdeauna o plăcere că mă susţin când joc aici. Sunt fericită că pot vorbi cu voi (n.r. – cu spectatorii), în această seară. (n.r. – despre jocul afectat de vânt) Nu e uşor să găseşti ritmul pe vânt. Dintr-o parte trebuie să joci un tenis, de pe partea cealaltă trebuie să joci un tenis diferit. A fost greu să ajustez, dar ştiam că pot juca un tenis bun pe vânt, când eram copil jucam bine împotriva adversarelor care lovesc puternic. Azi, a fost aceeaşi situaţie, e important să te ajustezi întotdeauna şi să încerci să câştigi, fără să conteze cum joci, e important să câştigi. (n.r. – ce a mulţumit-o) Că am fost calmă pe teren, nu am vorbit prea mult, lucrez la asta, am am simţit atmosfera în care am avut plăcerea să joc aici. Vă mulţumesc încă o dată şi să ne vedem în turul următor”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Sorana s-a certat cu arbitrul şi cu antrenorul ei

Meciul dintre Sorana Cîrstea şi Anna Kalinskaya s-a disputat în condiţii dificile, într-o atmosferă sud-americană creată pe arena apropiată, numărul 5, de fanii argentinianului Diego Schwartzman, care juca împotriva finalndezului Emil Ruusuvuori. Varcarmul creat pe terenul 5 se suprapunea peste punctele jucate pe terenul 6. Ambele jucătoare s-au plâns de faptul că nu se pot concentra din cauza zgomotului.

Pentru că tot încerca să aştepte terminarea ovaţiilor de pe terenul vecin, Sorana Cîrstea s-a ales cu primul serviciu pierdut, la scorul de 5-5 şi minge de break. Românca s-a certat cu arbitrul de scaun din acest motiv, apoi cu antrenorul ei, Adrian Cruciat. Ea a reuşit să anuleze mingea de break, dar, nervoasă, a pierdut ulterior ghemul şi pe următoarele două.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.