Aproape 50 de școli din județul Brașov au primit finanțare prin PNRR. Finanțarea este acordată pentru reducerea abandonului școlar

Ministerul Educației a publicat lista școlilor care vor beneficia de finanțare în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Conform documentului, la nivel național au fost depuse 1.474 de cereri, dintre care au fost aprobate spre finanțare 1.431 de cereri, bugetul total al proiectelor acceptate fiind de 949.473.986 lei.
Dintre cele 1.431 de cereri aprobate, 48 sunt depuse de școli din județul Brașov, dintre care 34 din mediul rural, iar 14 din mediul urban. Jumătate dintre proiecte, respectiv 24, sunt pentru școli aflate în zone cu risc de „marginalizare peste medie și severă”, cum este cazul comunelor Apața, Augustin, Bunești, Cața, Cincu, Comăna de Jos, Crizbav, Hoghiz, Homorod, Ormeniș, Părău, Racoș, Șercaia, Șoarș, Tărlungeni, Teliu, Ticuș, Ungra, Vama Buzăului.
Conform explicațiilor Ministerului Educației, prin implementarea proiectelor, trebuie să se atingă o rată mai mare de înscriere, o rată mai mică de absenteism, o rată mai mare de participare la examenele naționale, un procent mai mare de elevi care reușesc sa promoveze examenul de final de ciclu cu cel puțin nota 6.00. Tot prin aceste proiecte se realizează o monitorizarea elevilor detectați în risc de abandon pentru a fi sprijiniți prin planuri individuale de învățare.
Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) este cuprins în cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată” și a fost aprobat de Comisia Europeană pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență cu o valoare de 543 milioane euro. Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație (MATE), care stă la baza implementării programului, este un instrument dezvoltat și pilotat de Ministerul Educației cu sprijinul Băncii Mondiale și cu finanțare prin Instrumentul de asistență tehnică DG REFORM al Comisiei Europene.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.