Au început înscrierile în clasa pregătitoare. În judeţul Braşov sunt peste 5000 de locuri disponibile

În conformitate cu Calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2022-2023 sunt prevăzute două etape distincte de înscriere, în perioadele: 11 aprilie – 27 mai 2022 respectiv 30 mai – 10 iunie 2022.

În prima etapă, părinții vor completa cererile de înscriere, fie online, urmând link-ul publicat pe pagina de front a Inspectoratului Școlar Județean Brașov, fie prin depunerea la secretariatul unității școlare a formularului tip de înscriere, publicat, de asemenea, pe același site.

Pentru anul școlar 2022-2023, sunt disponibile 5.437 de locuri, cu aproape 100 de locuri mai mult decât în anul precedent. La distribuirea acestora pe unități de învățământ s-au luat în considerare statisticile privind situația demografică și cea rezultată din migrația populației cât și distribuția acesteia pe localități și cartiere.

Toate informațiile privind înscrierea copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2022-2023 sunt publicate pe site-ul de web propriu al Inspectoratului Școlar Județean Brașov la secțiunea dedicată.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar.

Pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 și care au frecventat grădinița, înscrierea se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar. Pentru cei care nu au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar, evaluarea dezvoltării copiilor se efectuează de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională .

Reamintim că un copil poate fi înscris la o singură unitate de învățământ.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.