Doar două cabinete stomatologice școlare sunt funcționale în tot județul Brașov. Alte trei sunt dotate, dar nu au medici

Cabinetele stomatologie școlare nu par a fi o prioritate pentru autorități. În tot județul Brașov sunt amenajate cinci cabinete, toate în municipiul Brașov. Dintre acestea, doar două funcționează, pentru că celelalte trei nu au medici. 

Mai exact, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului Brașov, Valentin Bucur, a declarat pentru Radio România Brașov FM că în județul Brașov sunt amenajate cabinete stomatologice școlare la Colegiul național „Dr. Ioan Meșotă”, Școala Gimnazială, nr. 19, Școala Gimnazială nr. 2, Colegiul „Nicolae Titulescu” și Colegiul Tehnic „Transilvania”.

„Din cele cinci, la două este asigurată asistența medicală cu medic și asistentă (cel de la Școala Gimnazială, nr. 19 și cel de la Colegiul Tehnic „Transilvania” – n.red.), celelalte trei fiind dotate, dar fără personal de specialitate”, a precizat Bucur.

Pe de altă parte, pentru a acoperi necesarul de medici, reprezentanții Primăriei Braov au precizat că în cele două cabinete deschise își desfășoară activitatea doi medici și o asistentă. Pentru a putea fi deschise și celelalte trei cabinete, vor fi organizate concursuri de angajare pentru trei medici și patru asistente. 

În ceea ce privește finanțarea, Primăria Brașov a anunțat că pentru plata medicilor a fost alocată suma de 510.000 lei de la bugetul local al municipiului, asta pentru că Ministerul Sănătății nu a alocat fondurile necesare. 

Scopul acestor cabinete nu este de a asigura intervenții complicate ci au un rol mai mult preventiv. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.