Instructor de dans sportiv, arestat preventiv pentru acte sexuale cu minorele pe care le antrena

Polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor – 5 acte materiale și coruperea sexuală a minorilor – 3 acte materiale.

Potrvit anchetatorilor, din cercetări a reieșit că un bărbat în vârstă de 29 ani, care era instructor de dans sportiv la Pro Dance Studio din Brașov, ar fi transmis unei cursante, în repetate rânduri, fotografii și imagini de natură sexuală. Ulterior, ar fi întreținut cu aceasta acte sexuale consimțite. Faptele ar fi avut loc în cursul anului 2018. Cea care a sesizat poliția, la data de 29 marrtie 2022, a fost mama fetei.

În continuarea cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 2019-2021, profitând de aceeași calitate, de instructor de dans sportiv, bărbatul ar fi transmis unei alte minore, fotografii ce îl prezentau în ipostaze intime și ar fi întreținut și cu aceasta raporturi sexuale consimțite. De asemenea, în perioada martie-aprilie 2020, bărbatul ar fi transmis unei a treia minore, pe conturile de socializare, imagini cu conținut pornografic. 

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

La data de 31 martie 2022, instanța de judecată a emis, pe numele său, mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile. 

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei, ne-a transmis purt. de cuv. al IPJ Brașov.

Conducerea clubului de dans sportiv Pro Dancd Studio l-a concediat pe instructor și anunță că nu va ma face nicio declarație publică pe această temă

„În urma situaţiei create de arestarea instructorului de dans Paul Costin, sub aspectul săvârsirii infracţiunilor de corupere sexuală a minorilor si act sexual cu un minor, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

– Condamnăm faptele pentru care este acuzat şi menţionăm că nu suntem şi nu vom fi, vreodată, de
acord cu astfel de practici;
– Nu ni s-au semnalat niciodată astfel de fapte;
– Am decis încheierea de îndată a relaţiilor contractuale cu acesta;
– Am făcut demersurile necesare, către Federaţia de Dans Sportiv, pentru radierea sa de pe lista
antrenorilor atestaţi şi am solicitat aplicarea interdicţiei de a mai profesa în această disciplină;
– Vom susţine şi sprijinim, cu tot ceea ce putem, ancheta autorităţilor.

Până la încheierea anchetei în curs nu vom mai face alte declaraţii”, a transmis preşedintele clubului, Ioana Mihalcea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.