Investigație Recorder: profesor din Codlea, „prădător sexual” printre elevele sale minore. Cum își alegea victimele

Un fost profesor al Colegiului Tehnic “Simion Mehedinți” din Codlea este acuzat că, timp de patru ani, ar fi căutat să obțină avantaje sexuale sau a inițiat relații amoroase de lungă durată, vizându-le în special pe adolescentele aflate în situații vulnerabile, se arată într-un material publicat de Recorder 

Conform articolului amintit, profesorul își alegea „victimele” dintre elevele provenite din zonele sărace ale țării (în special județul Brașov), incluse într-un program educațional. Mai exact, prin acest program, în fiecare an, colegiul recruta elevi din zonele defavorizate, care erau aduși la colegiul din Codlea, unde urmau cursurile școlii profesionale. Tinerilor li se oferea cazare gratuită în internatul școlii. 

„Profesorul Marius Huștiu a făcut parte în mod frecvent din echipele de profesori care mergeau prin școlile din Vaslui. Era printre cei care le vorbeau elevilor și care îi convingeau pe părinți. Odată ajunși la Codlea, copiii de la Vaslui îl priveau pe profesorul Huștiu ca pe binefăcătorul care i-a luat din satele lor uitate de lume și i-a adus într-un orășel frumos de la poalele munților, unde vor învăța trei ani, apoi vor fi angajați și vor avea propriii bani (…) Necăsătorit și fără copii, profesorul avea la dispoziție mult timp liber, pe care prefera să-l petreacă în special cu elevii cazați în internat. Ajuta deopotrivă băieți și fete, ajungând destul de rapid să facă parte din anturajul lor și să li se alăture în activități extrașcolare. În imagini de pe rețelele sociale, poate fi văzut prin fast-food-uri, înconjurat de adolescenți de 16-17 ani, la concursuri școlare sau la diferite serbări. Eliminând granița psihologică profesor-elev, el netezea, de fapt, calea spre relații și mai apropiate.”, se arată în articolul amintit. 

În investigația Recorder se arată că, profitând de această apropiere de elevi, profesorul le făcea „avansuri” elevelor de 15 – 16 ani, iar potrivit mărturiilor obținute de jurnaliști de la tineri au fost cazuri în care adolescentele aveau relații cu dascălul. Una dintre relații a fost expusă chiar și în mediul online: „Fata (o tânără de 16 ani – n.n.) a postat pe Tik-Tok mai multe printscreen-uri din conversații de WhatsApp purtate cu un anume Marius (referire la numele profesorului, Marius Huștiu, n.n.)”. 

Cum au reacționat autoritățile 

Pe de altă parte, jurnaliștii publicației amintite susțin că situația era cunoscută de conducerea școlii, însă s-a încercat ascunderea problemei. Singurul lucru care s-a întâmplat a fost demisia „din motive personale” a profesorului. 

Contactat de jurnaliștii de la Recorder, profesorul a negat acuzațiile: „Deci nu, astea sunt niște minciuni. Sunt mai mulți copii din Vaslui, unde am fost implicat să-i aducem, susținuți de mine. Sunt câțiva colegi mai răutăcioși…”. Totodată, profesorul a recunoscut că a fost chemat într-o comisie constituită la nivelul școlii, însă, potrivit declarației acestuia, nu s-a vorbit despre „relații nepotrivite” ci i s-a cerut doar să nu mai vorbească „prea mult cu elevele”, „să nu le mai ajute…”. 

Tot pentru publicația amintită, directoarea școlii, Cătălina Itigan, a declarat că „nu știu despre ce vorbiți, nu știu și n-am auzit așa ceva”. 

Pe de altă parte, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar al Județului Brașov, Ovidiu Tripșa, le-a declarat jurnaliștilor că nu a primit nicio sesizate scrisă privind acest caz. 

Întrebat despre acest caz, primarul municipiului, Mihai Cîmpeanu, a declarat că a făcut o sesizare la Poliția Codlea, solicitând investigarea cazului.  Cazul este cercetat „in rem” de Poliția Codlea, se mai arată în articol. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.