Un nou compartiment la Spitalul Orășenesc Rupea. Unitatea intră în reparații capitale

Spitalul Orășenesc din Rupea va avea un nou compartiment, de îngrijiri paliative. Acesta va fi amenajat în spațiile în care acum sunt birourile și spațiul pentru laboratorul de analize medicale, acestea urmând a se muta în corpul de clădire în care sunt cele 13 paturi pentru boli infecțioase. Aceste mutări fac parte din proiectul de reparații al unității sanitare, iar documentația a fost transmisă spre aprobare la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov. 

În documentul amintit nu se precizează ce se va întâmpla cu cele 13 locuri pentru boli infecțioase, însă nu este exclus ca acestea să fie desființate, mai ales că, exceptând perioada pandemică, gradul de ocupare a acestora este destul de redus. 

Pe lângă mutările amintite, proiectul mai prevede lucrări de urgență la structura de rezistență a clădirii în care funcționează spitalul (pentru a se încadra în noile norme privind riscul la seism), eficientizarea energetică a clădirii (termoizolarea clădirii, schimbarea tâmplăriei etc), realizarea unei stații de filtrare a apelor uzate, montarea unor lifturi pentru persoane și mărfuri și amenajarea unor rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Spitalul de la Rupea deservește orașul și localitățile limitrofe, numărul de beneficii fiind de peste 30.000 de persoane.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.