VIDEO. O fată de 13 ani din Ucraina a supravieţuit după ce o bucată de șrapnel i s-a înfipt în creier

O elevă de 13 ani din Ucraina a supravieţuit în mod miraculos, după ce o bucată de șrapnel de dimensiunea unei alune i-a perforat craniul şi i-a rămas înfiptă în creier, conform sportmedia.ro, care citează SkyNews.

Totul s-a întâmplat luna trecută, în timpul unui atac al ruşilor asupra satului din sudul Ucrainei în care Sofia locuia împreună cu părinţii săi, relatează Sky News.

Adolescenta se recuperează în prezent într-un spital pentru copii din Kiev.

„Săteam lângă mama când am auzit o explozie. Am alergat, doar trei paşi. Apoi, am auzit o altă explozie. Şi apoi mi-am pierdut conştienţa. Mi-am revenit când părinţii mei m-au dus în pivniţa casei. Mama m-a apucat de picioare şi tata de mâini. Apoi am leşinat din nou”, povesteşte Sofia.

Mama ei, Liudmila, nu a realizat la început gravitatea situaţiei, crezând că este doar o contuzie.

“Abia când am ajuns la spital am înțeles că era ceva în capul ei”, spune femeia.

Iniţial, au fost la spitalul din Nikolaiev, unde medicii au reuşit într-o primă fază să o stabilizeze pe Sofia. Singura unitate medicală din Ucraina dotată cu echipamentul necesar pentru a-i putea scoate bucata de metal din creier era însă spitalul pentru copii Ohmatdet din Kiev, unde fata a ajuns după o aşteptare de aproape trei săptămâni.

Potrivit medicilor de aici, este un miracol că Sofia se află în viaţă. Dacă bucata de șrapnel s-ar fi mişcat un centimetru mai sus, mai jos sau într-o parte, ar fi atins o zonă vitală a creierului, provocându-i moartea. În schimb, s-a oprit adânc în craniu, fără să provoace niciun fel de hemoragie. Pentru că pacienta prezenta semne de inflamaţie, iar inflamaţia poate duce la sângerare, medicii au decis să extragă obiectul străin.

Operaţia a durat o oră şi jumătate, iar trei zile mai târziu, Sofia spunea, din patul ei de la subsolul spitalului, că începe deja să se simtă mai bine. Următoarea mare provocare va fi să înceapă să meargă din nou.

 

 

Atunci când va fi posibil să se întoarcă acasă, Sofia vrea să înveţe să cânte la chitară.

„Visez la o chitară pentru că a noastră a fost distrusă. Tata mi-a promis că va rezolva. Îmi doresc una neagră”, spune adolescenta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.